annonse

Skiløpere klare for Storheia Opp: – Vi er forberedt på blytung syrefest

Gleder seg
Gleder seg: August Nordeng, Arnt Gunnar Winther og Mikkel Arntsen gleder seg til å konkurrere på rulleski opp Storheia. (Foto: Innsendt)

HADSEL: Om ei drøy uke vil lokale skiløpere fra Lofoten og Vesterålen måle krefter med de beste fra Nord-Norge. Dette skjer på samme samme dag og sted som avslutninga av den tredje etappen på Arctc Race of Norway, nemlig opp Storheia.

  • (Pressemelding)

– Vi gleder oss til konkurransen og til å vise fram det flotte anlegget for våre skivenner, sier August Nordeng, Arnt Gunnar Winther og Mikkel Arntsen.

De er for tida på treningssamling sammen med Team SNN og Team Veidekke Nord-Norge i Alta, og kan rapportere om at mange toppløpere fra Nord-Norge planlegger å stille til start neste helg.

– Det er nok kombinasjonen av ARN, folkeliv og en spektakulær trasé som gjør dette rennet så attraktivt, sier de

– Vi er alle i god form, vi har fått trent godt i hele sommer og føler oss klar til å kjempe med de beste i landsdelen opp Storheia.

Løpet starter på Melbu, og etter en runde i sentrum bærer det mot den nye asfalt-traséen mot Storheia der det venter partier med stigning opp mot 20 prosent.

– Det kommer til å bli blytungt, mye brattere enn Lysebotn opp, så vi er innstilt på en skikkelig syrefest.

I tillegg til seniorene, vil det bli en egen klasse for juniorer, med mange juniorløpere som er på barmarkssamling i regionen, og det vil også være en klasse for 15-16 år. I tillegg vil en utøver i klassen funksjonshemmet prøve å pigge seg opp på kjelke.

– Isabell Valen fra Bodø var den første jenta som pigget seg opp Lysetbotten for et par uker siden og nå skal hun prøve seg på Storheia. Det må være aldeles, forferdelig tungt når man bare kan bruke armene, og vi håper virkelig at hun vil lykkes godt med løpet, avslutter August, Arnt Gunnar og Mikkel fra Alta, før det bærer ut på dagens første treningsøkt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse