annonse

Skiløperne sesongåpner i Finland

Tre renn
Tre renn: Mikkel Arntsen sesongåpner med å gå tre renn i Finland. (Foto: Jan Eivind Fredly)
Tilbake
Tilbake: Sondre Halvor Lange er tilbake etter litt sykdom og får mange gode treningsøkter i Muonio. (Foto: Jan Eivind Fredly)
To renn
To renn: August Nordeng stiller på startstreken i to renn i Finland. (Foto: Jan Eivind Fredly)

SORTLAND: Skiløpere fra Vesterålen sesongåpner i Muonio i Finland i helga.

Per-Einar Johannessen

– Det blir solid deltakelse der minst ti nasjoner er representert, blant annet en stor russisk delegasjon med flere landslagsløpere. Våre løpere har vært her siden forrige fredag og fått mange gode økter på ski. Det er riktig nok lite snø i området, men arrangøren har kjørt inn en god såle med lagret snø fra forrige vinter slik at løypene er bra, forteller Torgeir Arntsen, sportslig leder i nysatsingen i Team LoVe SNN.

Sparebanken Nord-Norge har gått inn og gjør det mulig for utvalgte seniorløpere fra regionen å satse mer og få et godt støtteapparat rundt seg.

I tillegg legges det opp til en del samlinger i året for yngre løpere.

Mikkel Arntsen fra Sortland skal gå renn alle tre dager i Muonio. Det er klassisk sprint på fredag, 10 km klassisk på lørdag og 15 km fristil på søndag med rundt 135 deltakere på startstreken i seniorklassen.

August Nordeng fra Alsvåg skal gå 10 km klassisk og 15 km fristil i samme klasse.

Sondre Halvor Lange fra Sortland er også på plass i Finland, men på grunn av litt sykdom i forkant vil han konsentrere seg om trening.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse