annonse

Slalåm-debut for Marelius

: William Alexander Svartsund og Marelius Lind Johansen i slalåmbakken under Vestavind søndag. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Marelius Lind Johansen kjørte sitt aller første renn lørdag på Vestavind i Ånstadblåheia. – Søndagens renn er det andre i mitt liv. Jo, jeg liker slalåm.

Mareno Leonhardsen

Marelius har ellers gått mer langrenn, men dette har gitt mersmak, gjør han klart.

– Det var artig.

Kameraten William Svartsund anslår at han har kjørt slalåm i tre år, og flere renn enn dette. De to puster lettet ut etter kjøringa.

William hadde en dårlig dag lørdag, da han skled på isen og falt. forteller William og Marelius.

– Det var mye is oppe ved trærne der, og jeg skled og ramlet. Jeg kom meg opp igjen og kjørte videre, men guttene anslår at William mistet 40 sekunder.

– Han kom blant de siste, sier Marelius, men William frykter han kom aller sist på resultatlista.

Slått av en debutant, i tilfelle. Men deltakerpremie ble det uansett.

Guttene kjører begge i klassen for gutter under 10. Om de skal kjøre renn neste år, blir det i U12, forklarer de, deretter går det trinn videre opp: u14, og u16.

– Når vi begynner i U12 får vi starte på åtta, nå kjører vi fra femma – stolpe nummer fem, forklarer de, teller mastene i skitrekket og peker opp i bakken.

– Men hva er greia med denne slalåmen, …hvorfor kjører dere så mye fortere enn meg?

– Når det er masse is, som nå, må man ha trøkk på stålkantene på skiene. Trøkket på ytterste, forklarer de.

– Det første man må lære er å ploge, dernest å svinge.

– I går var det vanlig slalåm, i dag er det storslalåm. Da går det fortere. Det er større avstand mellom portene i storslalåm enn i vanlig slalåm, forklarer William.

Begge er enige om at det er kjempeartig uansett, og når sjansen byr seg, er de tilbake i bakken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse