annonse

Sortland helt til topps i vinterserien

: Sortland ILs G14-lag, som også består av to jenter, gikk ubeseiret gjennom vinterserien som har funnet sted i Bardufoss gjennom tre helger. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: Sortland ILs G14-lag gikk helt ubeseiret gjennom vinterserien, og søndag avsluttet de med en solid 9-0-seier i finalen.

Inger Merete Elven

Sortland ILs G14-lag har vært i Bardufoss og spilt vinterseriekamper gjennom tre helger. Her har de møtt lag som de vanligvis ikke møter, og som holder et høyt nivå.

Laget hadde kvalifisert seg til å spille semifinale søndag morgen. Den vant sortlandlaget (inkludert to jenter) 3-0 over Stakkevolden fra Tromsø. I finalen møtte de Hamna IL, som ble knust med hele 9-0.

– Disse sortlandskarene spilte motstanderen trill rundt på banen. En kjempeprestasjon, sier Mats Rødsand i hjelpeapparatet.

Det er første gang trenerne har meldt dette laget på en sånn type turnering. I vinterserien har de slått solide lag som Senja, Tromsø og Barufoss Idrettsforbund.

– De har gått ubeseiret gjennom seks kamper nå, som er en bra prestasjon. Jeg tror også de kun har to baklengsmål, forteller Rødsand.

– Dette er ei gruppe spillere som trener fire-fem ganger i uka. De har holdt nivået oppe gjennom vinteren, sier han.

Foreløpig er det litt vanskelig å si hvordan serien i år blir for 2005-laget. Utfordringen er å finne motstandere som spiller 11-er fotball. For det er tynt i regionen i 2005-klassen.

Spillergruppa til Sortland-laget består av 16-17 ungdommer, og i vinterserien har laget kun hatt 2005-spillere, og én 2006-spiller. Altså ingen som er året eldre, ifølge Rødsand.

– Vinterserien har andre typer lag enn de vi ellers møter, og mange av dem er faktisk ganske gode. Blant annet Senja, som vi har møtt én gang tidligere i ei turnering i Piteå.

– Jens Johansen og Terje Nygård i trenergruppa hadde en visjon om at vi skulle komme opp hit og bite ifra oss. Da er det kjempepositivt at de gikk helt til topps. De var ordentlig solide i den siste kampen, og motstanderen var absolutt ikke noe dårlig lag, sier Rødsand.

annonse