annonse

Sortland-svømmerne overrasket på stafett

Stafett
Stafett: Ivar Angell, Håvard Heggland og Harald-Georg Dahlslett Hansen svømte tre av fire etapper på stafetten. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: Sortland svømme- og livredningsklubb stilte for første gang på mange år med stafett-lag under NM i svømming. Det ga en overraskende sterk åttendeplass blant juniorene.

  • Pressemelding

De fire Sortland-svømmerne Ivar Angell, Håvard Heggland, Anders Inga og Harald-Georg Dahlslett Hansen hadde sammen kvalifisert seg for deltakelse på 4x100 meter medley. Øvelsen svømmes slik at første etappe er 100 meter rygg, andre er bryst, tredje er butterfly og fjerde etappe er crawl. 

I et meget sterkt felt klarte samtlige fire av Sortland-svømmerne å svømme helt opp mot sitt aller beste. Ivar Angell åpnet med sterke 1.04.32. Håvard Heggland fulgte opp med 1.08.85 på brystetappen. Debutanten Anders Inga svømte 100 meter butterfly på 1.01.57, før Harald-Georg Dahlslett Hansen avsluttet med 56.42 på sisteetappen.

Det sikret SSLK åttendeplass blant juniorene med tida 4.11.16. Seieren gikk til Bærumssvømmerne med 3.57.88.

Håvard Heggland svømte fredag ettermiddag finale på 200 meter bryst. Det gikk ikke helt som forventet:

– Jeg strevde veldig med frekvensen i løpet, og klarte aldri å komme helt inn i det mentalt. Men til tross for to sterke løp tidligere på dagen, klarte jeg å gjennomføre til ei god tid. Det lover godt for mesterskapets to siste dager.

Heggland skal blant annet svømme en av favorittdistansene sine, 400 meter individuell medley, mens Ivar Angell og Anders Inga har sin favorittdistanse igjen – 200 meter butterfly.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen og resultatene til Sortland-svømmerne. Ekstra artig var det med åttendeplass på stafetten og medaljene til Heggland, sier Olav Nilsen, som følger mesterskapet fra Sortland. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse