annonse

Stålbrott cup i helga – Flott start på fotballåret

: Morilds G14-lag spilte seg til mange sjanser mot Andenes IL. Kampen var årets første test for Morild-guttene. (Foto: Inger Merete Elven)
: Stålbrott-jentene med stor sjanse mot Andenes. (Foto: )
: Sander (f.v.) og Noah på Stokmarknes IL var optimistiske foran dagens andre kamp i Stålbrott cup. (Foto: )

HADSEL: Helgas Stålbrott cup på Stokmarknes markerte starten på fotballsesongen for flere av de aldersbestemte lagene.

Inger Merete Elven

Rundt 40 lag fra ulike klubber i Vesterålen og Lofoten var i helga samlet i flerbrukshallen på Stokmarknes. Lørdag var det spillerne fra seks til ti år som kjempet om ballen, mens 11- til 14-åringene møttes søndag.

– For oss er dette både dagens og årets første kamp, sier Håvard Bråthen, trener for Morilds G14-lag, som møtte Andenes IL på den andre halvdelen.

– Vi har trent i mange måneder nå, og gjort oss klar for sesongen som starter i mai. Denne cupen er en flott start på fotballåret, og dette er et utrolig bra anlegg, skryter Bråthen.

Først nå har Morild-laget fått fullt mannskap på plass, etter en vinter der flere av spillerne er opptatt med andre ting enn fotball: alt fra langrenn til tungeskjæring.

– Vi er spente på hvor vi står, men tror vi ligger sånn høvelig bra an, sier treneren.

Stålbrott IL har arrangert cupen i over 30 år, og det er andre året at den finner sted i flerbrukshallen.

Sander (11) og Noah (10) på Stokmarknes IL synes det er artig å delta på fotballturnering, selv om det ble tap i første kampen mot Sortland IL.

– Det har gått dårlig. Det er fordi vi sentret ballen for mye i midten. Det skal vi ikke gjøre i neste kamp når vi møter Nord-Sprint/Varg, sier guttene.

annonse