annonse

Stenvoll gir seg som AIL-trener – neste års trenerteam er klart

Gir seg
Gir seg: Etter flere sesonger med hovedansvaret gir Tom Stenvoll seg som AIL-trener. Men han blir med videre som sparringspartner for det nye trenerteamet. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Tom Stenvoll gir seg som trener for Andenes IL (AIL). Neste sesongs trenerteam er nå klart.

Fredrik Sørensen

Det opplyser AIL i ei pressemelding onsdag ettermiddag.

– Tom Stenvoll kan ikke være hovedtrener med bakgrunn i hans nye jobb som trenerutvikler i Hålogaland Fotballkrets, melder klubben.

Stenvoll blir derimot ikke helt vekke fra A-lagsmiljøet i AIL.

– Tom vil være på feltet, og bidra med det helhetlige opplegget rundt A-laget, men rollen vil tones ned. Han vil være en viktig støttespiller og sparringspartner for det nye teamet, går det fram av pressemeldinga.

Assistenttrener Christian Blix og keepertrener Rune Rydningen gir seg også etter årets sesong.

Neste sesong vil AILs trenerteam bestå av fem personer, opplyser klubben.

Andenes IL har løst rollene internt i teamet, går det fram av pressemeldinga. Dermed blir det ingen hovedtrener, men flere som skal styre skuta  sammen.

Slik presenteres det nye teamet

Frode Stave kommer inn i trenerteamet og vil styrke teamet med tettere individuell oppfølging av spillerne.

Sveinung Ellingsen legger opp som spiller, men vil nå bidra fullt og helt som trener i trenerteamet. Ellingsens rolle blir mer på helhet, og sparring med resten av teamet.

Jo Sande Skei er ny keepertrener. Jo har erfaring fra aller høyeste nivå i Molde FK. Pga skader skal han i første rekke være med i teamet for å videreutvikle keeperne.

Kurt Tomas Nyheim fortsetter som fysioterapeut og fysisk trener. Med Kurt Tomas i teamet får vi profesjonell kompetanse på dette området.

Jan Eirik Olsen vil holde i trådene rundt laget som lagleder, og vil legge til rette for gutta og trenerne som tidligere. Han har definitivt en utrolig viktig rolle i dette teamet.

I tillegg vises det til at Tom Stenvoll som nevnt vil være støttespiller og sparringspartner for teamet.

– Styret i Andenes IL har god tro på denne modellen, hvor spillerne vil få tettere oppfølging både individuelt og som lag, sier styreleder Tove Wensel Norvoll.

– Styret ønsker samtidig å takke Rune Rydningen og Christian Blix for den jobben de har gjort gjennom flere år. Christian er fremdeles med i klubben, og vil nå bruke kompetansen sin i yngres avdeling som trener for to lag, legger hun til.

– Klubben er veldig glad for at Tom Stenvoll kan bidra med sin kompetanse for hele kretsen gjennom jobben sin som trenerutvikler for hele kretsen, og av den grunn må justere sin rolle i teamet. For kontinuitetens del i klubben er det sterkt ønsket å ha med Tom videre rundt seniorlaget til AIL i en annen rolle, avslutter Norvoll.

annonse