annonse

Superhelg over Hadseløya

: Her er Johan Nordeng i teten for feltet rett etter start for konkurranseklassen på Ulvøyløpet i fjor. Men det er en flott tur for familier som vil ha en tur over øya med niste og termos også, lover arrangørene. (arkivfoto) (Foto: )

Fire idrettslag feirer høsten med Ulvøyløpet over Hadseløya.

Tor Johannes Jensen

Til helga går Ulvøyløpet over Hadseløya for sjette gang.

– Det er blitt en tradisjon, og vi håper på mye folk. Som med Ulvøyrennet håper vi tar folk tar ungene med seg og tar sekk og matpakke. Det er en fantastisk tur i fine traseer som er godt merket. Det ligger til rette for en flott tur, forteller Einar Roger Pettersen fra Melbo IL, som arrangerer løpet sammen med Stokmarknes IL, Lekang Ski- og bygdelag og Stokmarknes orienteringslag.

Han lover bål drikkestasjon og bål med grillmuligheter ved Sorgenfri.

– En familie må nok regne med to-tre timer i marka, ut fra hvor mange pølser som skal spises og pauser de skal ta, sier Pettersen.

Men de som går springer uten tidtaking kan starte fra tidlig formiddag.

– Så starter konkurranseklassene seinere. Men der går det fort. Den lange løypa er 18 kilometer – og ble sprunget av Håvar Gjerstad på rett under halvannen time i fjor. Den traseen er helt fantastisk, der den går opp over Barheia. Kortløypa på ti kilometer går på under timen, forteller han. I fjor sprang Johan Nordeng som raskeste deltager på drøye 55 minutter.

Været blir helt brukbart, ifølge prognosene, med temperatur rundt ti grader, overskyet og gode sjanser for opphold.

Ulvøyløpet er en del av Ulvøytrippelen, med skirenn, løp og sykkelritt.

– I år ble det ingen trippel. Vi hadde planlagt en vri med landeveisritt på sykkel langs yttersida i stedet for terrengsykling over øya. Så ble det torpedert på grunn av nye regler for blant annet vakthold, som stilte store krav. Sannsynligvis vil det være snakk om en dobbel og ikke en trippel i framtida, konstaterer Pettersen.

På helgas Ulvøyløp er det over 20 frivillige involvert, fra startområdet på Stokmarknes, ute i marka og i målområdet på Melbu der det blant annet er kafé for deltagere og andre.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse