annonse

Svømmer mot de beste i landet

Svømming
Svømming: Anne-Ragnhild Hansen og Anders Inga er klar for ÅM i Rogaland. (Foto: Privat)

SORTLAND: Anne-Ragnhild Hansen og Anders Inga representerer Sortland svømme- og livredningsklubb i Årsklassemønstringa (ÅM) på Klepp i Rogaland i helga.

Inger Merete Elven

inger@blv.no - 926 97 930

Fredag reiser de nedover, og hele helga fra lørdags morgen vil det være konkurranser.

I ÅM møter de deltakere som er i samme aldersklasse. Både Anne-Ragnhild og Anders er født i 2005. De eldste i ÅM er 2003-ere, og de yngste 2006-ere.

Alle deltakerne svømmer fem øvelser: 400 meter fri, 200 meter bryst, 100 meter butterfly, 200 meter rygg og 200 meter medley. Sammenlagt-resultatet er det som blir tellende.

I sin årsklasse er Anne-Ragnhild Hansen på forhånd rangert som nummer 13 blant jentene i ÅM.

– Vi mener det er innenfor rekkevidde med en topp ti-plassering i sammendraget for de fem øvelsene. Men det kommer til å bli hardt, for alle pleier å forbedre tidene sine i en slik konkurranse, sier hennes far, Kay Hansen.

Han forteller at favorittøvelsene hennes er 400 meter fri og 200 meter rygg, men at hun egentlig foretrekker å svømme lengre distanser enn de som er med i ÅM.

Far og trener til Anders Inga, Arild Inga, forteller at de har ganske store forventninger til ei god sammenlagtplassering, kanskje så langt opp som blant de fem beste. Anders er på forhånd rangert som nummer sju i sin klasse, ut fra tider prestert i LÅMØ (Landsdelsårsklassemønstringa).

– Det ser ut til at han er i bra form. Begge to har lagt ned et bra treningsarbeid i forkant. Vi forventer at Anders perser på alle øvelsene, men forventningen er størst på 100 meter butterfly, der han er raskest i landet i sin årsklasse.

Arild Inga sier at bøygen for sønnen er brystsvømminga, når det gjelder å få et godt sammenlagt-resultat.

Uansett er ÅM en god arena for å klare å presse ned tidene sine. Det er viktig når Anders Inga har junior-NM i langbane i sikte. Det finner sted i Oslo i juli.

– Der er han allerede kvalifisert på 200 meter butterfly, og han håper å klare et krav eller to til på distanser der han ligger like i nærheten, sier Arild Inga.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse