annonse

Svømte seg opp 21 plasser i NM

Sprintet godt
Sprintet godt: Ivar Angell og Aurora Stavøy svømte sterke 50-metere i Drammen. (Foto: Innsendt)
Pallen
Pallen: Anders Inga satte klar ny personlig rekord på 200 meter butterfly. (Foto: Innsendt)
Håvard Heggland.JPG
Håvard Heggland. (Foto: Per-Einar Johannessen)

SORTLAND: Aurora Stavøy gjorde et kjempehopp på resultatlistene da hun svømte en sterk 100 meter butterfly lørdag.

  • Pressemelding

Stavøy var påmeldt med 42. beste tid i dameklassen til langbane-NM i Drammen, men gjorde sine saker meget godt i Drammensbadet. Med ei forsiktig åpning på 100-meteren og ei veldig sterk avslutning, svømte hun inn til 1.07.59. Det er ny personlig rekord i langbane, og førte henne opp til 21. plass i seniorklassene. Hun er samtidig 12. beste junior på øvelsen.

– Jeg prøvde å holde igjen i åpninga, og åpnet roligere første 50 meterne på 100-meteren enn på 200-meteren. På 100-meteren holdt jeg helt inn, noe jeg ikke gjorde på 200-meteren dagen før, sier en fornøyd Aurora.

Også Harald-Georg Dahlslett Hansen markerte seg sterkt i bassenget lørdag. Han svømte 50 meter rygg på tida 28.70, ei meget sterk tid. Det ga niendeplass blant juniorene, og B-finale i seniorklassen. I finalen svømte han et nytt sterkt løp, men uten å klare å forbedre tida fra forsøket. Dermed endte han på delt 15. plass i finalen.

– Jeg er fornøyd med løpet, med unntak av selve innslaget. Der tapte jeg nok litt. Men alt i alt – et bra løp, sier han.

Litt tyngre gikk det for Håvard Heggland og Ivar Angell på øvelsen 400 meter individuell medley. Det er en blytung øvelse, og begge manglet litt av farta på slutten av løpet. Likevel ble det sterke resultater – dog ikke helt opp mot hva treningstidene på forhånd hadde antydet.

Håvard Heggland endte på fjerdeplass blant juniorene med tida 4.45.06. Det er det raskeste han har svømt i langbane, men han har sterke 4.36 i kortbane fra tidligere. Ivar Angell endte på 8. plass blant juniorene med 4.54.24, noe som er personlig rekord med et drøyt sekund.

Søndag skal Sortland-gutten Anders Inga svømme sin første og eneste individuelle øvelse i NM-bassenget i Drammen, når 200 meter butterfly går av stabelen. 14-åringen har vist gode takter på trening, og gleder seg:

– Det blir artig, og jeg håper å gjøre ei god tid, sier han.

Samme øvelse skal også Ivar Angell og Håvard Heggland svømme. Harald-Georg Dahlslett Hansen skal i bassenget på øvelsene 50 meter fri og 100 meter rygg på avslutningsdagen, mens Aurora Stavøy skal svømme 50 meter butterfly og 100 meter fri søndag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse