annonse

Venter på kulda – og de siste delene

: Det er snø i bakken for øyeblikket, men mildvær og regn truer med å tine det meste de kommende dagene. (Foto: )

Sortland alpinklubb håper på kuldegrader i ukene som kommer, slik at Ånstadblåheia Alpinsenter kan begynne å ta imot skiglade gjester.

Roger Vagle

– Snøen som har falt de siste dager er jo gledelig for oss som ønsker trafikk i slalåmbakken, men det er noen elementer som må på plass før vi eventuelt kan åpne, forteller Øyvind Lehn i Sortland Alpinklubb.

Venter på en deler

Klubben venter på de siste delene til drivstasjonen som er forsinket fra leverandøren i Tyskland. Når delene er på plass regner Lehn med at det vil ta to til tre dager før alt er ferdigstilt og bakken kan ta i mot gjester.

– Men vi er jo avhengig av snø. Akkurat nå er det bra med snø i bakken og det kunne vært aktivitet her, men det skal ikke mer enn noen dager med mildvær og regn før det forsvinner, sier Lehn.

En uke med kulde

Snøkanonene er plassert ut i bakken og klubben venter i spenning på når en kuldeperiode skal komme.

– Det er først når det er kuldegrader vi kan produsere snø. Og kuldeperioden bør være lengre enn ei uke, forteller Marita Svartsund, leder i Sortland Alpinklubb.

– Vi må se an et langtidsvarsel før vi går i gang. Det koster bra med penger og det er alltid en risiko å starte opp kanonene. For at ikke arbeid og dugnadsinnsats skal være forgjeves må vi ha en lengre periode med minusgrader for å få produsert opp nok snø, sier hun.

– Så vi kan ikke garantere noe. Det er flere faktorer som skal på plass før vi kan åpne anlegget. Det er bare å håpe på stabilt kaldt vær i tiden som kommer, sier Lehn.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse