annonse

Vesterålen Summer Games: Spektakulært rulleskiløp før ARN

: Nylig avtroppet landslagsjef Vidar Løfshus skal være hovedtrener på samlinga for juniorer. (Foto: Thomas Brun)
: Fra landslaget kommer Erik Valnes for å måle krefter med andre nordnorske skiløpere. (Foto: Norges skiforbund)

Vesterålen Summer Games (VSG) gjennomføres for femte gang denne sommeren. I tillegg til løpecupen som starter med Hallartinden Max til helga har årets utgave fått enda en tilvekst; rulleskirenn opp Storheia.

Rulleskirennet arrangeres et par timer før avslutninga på den tredje etappen av Arctic Race of Norway.

– Dette vil bli et spektakulært rulleskirenn, et nordnorsk svar på Lyseboten opp, sier Tommy Nordeng, primus motor for Vesterålen Summer Games i en pressemelding.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at det blir mye liv og røre oppe på Storheia denne lørdagen.

– Sammen med vårt eget amatørritt ARN Challenge og målgangen for den tredje etappen i Arctic Race of Norway, vil rulleskiløpet bidra til å trekke publikum til Storheia. På den måten forsterker vi hverandre og viser at Storheia kan brukes til mange forskjellige arrangementer. Dette vil gi publikum masse god underholdning langs veien opp til toppen, sier Dybdal.

Erik Valnes kommer

VSG arrangerer to konkurranser denne helga. I tillegg til rulleskirennet arrangeres motbakkeløpet Nonskollen 611 Opp på søndag. Dette gjør konkurransehelga attraktiv for blant annet skiløpere fra hele Nord-Norge. Løpere fra de to nordnorske senior-teamene, Team Veidekke og Team SNN, har meldt sin ankomst, og fra landslaget kommer Erik Valnes for å måle krefter med andre nordnorske skiløpere.

– Vi er veldig glad for at både landslaget og begge de to nordnorske seniorteamene finner veien til oss. Det viser at Storheia kan være en attraktiv konkurransearena for flere idretter, sier ordfører i Hadsel kommune Siv Dagny Aasvik.

Juniorene sin treningshelg

Alsvåg IL står som arrangør av både rulleskirennet på lørdag og Nonskollen 611 Opp på søndag, og er samtidig vertskap for ei langrennsamling for juniorer fra Nordland og Troms. Nylig avtroppet landslagsjef Vidar Løfshus skal være hovedtrener på samlinga, med seniorene på Team LoVe SNN som assistenter.

– Vi er veldig fornøyd med at Vidar setter av helga for å bidra til at juniorene i landsdelen kan nå sine mål som langrennsløpere, sier Nordeng, som kan fortelle at Alsvåg IL har fått god støtte fra det lokale næringslivet for å kunne fylle helga med kvalitet.

Arrangøren regner med at opp mot femti juniorer vil delta på samlinga som går fra torsdag til søndag. I tillegg til å delta på de to konkurransene skal de blant annet løpe Dronningruta.

– Å løpe dronningruta er ei lett rolig-økt for langrennsløpere så de får nok med seg utsikta, og det er jo litt av poenget, avslutter Nordeng som har en travel sommer foran seg sammen med Alsvåg IL.

annonse