annonse

– Vi lærer å forsvare oss

Trives
Trives: Malin Elise, Sverre, Sofie og Oda-Elise synes det er morsomt på sommerleir i taekwondo. (Foto: Morten Berg-Hansen)
Gode tilbakemeldinger
Gode tilbakemeldinger: Bjørnar Røtting og Ken-Thomas Kvæl er fornøyde med å samle 150 utøvere til sommerleir på Sortland. (Foto: Morten Berg-Hansen)
Trener
Trener: Vida Finnesen og Jørn Ruiz Foss, begge 18 år gamle, trives på trening. (Foto: Morten Berg-hansen)

SORTLAND: – Det beste med taekwondo er at vi lærer å forsvare oss i tilfelle noen angriper, sier Sverre Eirik Høgden Berg (9).

Morten Berg-Hansen

Han er sammen med 150 andre utøvere deltaker på sommerleiren i taekwondo på Sortland som arrangeres denne uka.

Berg er ikke riktig sikker på hvem som mest sannsynlig vil angripe ham.

– Ingen på skolen, tror jeg, og heller ingen jeg vet om. Men det er greit å kunne, bare sånn i tilfelle, sier han, og får anerkjennende nikk fra Oda-Elise Olsen (9) fra Sortland, klubbvenninna Malin Elise Løvhaug Mathisen (8) og søskenbarnet Sofie Høgden.

Sverre går til vanlig på Grov skole, og taekwondoklubben hans heter ETS taekwondoklubb.

– Hvor lenge har du gått på taekwondo?

– Så lenge som man må gå for å få ei gul stripe på beltet. Jeg har kvitt belte med gul stripe. Så kan jeg få gult belte neste. Seinere kan jeg få grønn stripe på det og så grønt belte. Så er det blå stripe og blått belte. Og så tror jeg det er rødt og svart etter det, sier han.

Til forskjell fra Oda-Elise har Sverre ikke vært gjennom ei gradering ennå.

– Ei gradering er en test der man kan komme seg høyere opp i farge på beltet. Da må man lære seg forskjellige ting, sier hun.

Oda-Elise har lyst å gå på taekwondo helt til hun får svart belte, og tror det er sju år til.

– Jeg liker taekwondo, sier Sverre. – Men jeg skjønner ikke vitsen med dobok-drakten vi må ha på oss. Jeg vet ikke hva vi skal med den, sier han.

Malin, som går i samme klubb som Sverre, synes det er artig å lære nye spark, og å slå hardere.

– For å få et hardere slag må vi bøy litt i knean før vi slår, sier hun.

– Og helst skal vi rope litt høgt også, sier Sverre. – For da stramma musklan sæ, uten at vi merka det.

– Det visste jeg faktisk ikke før i går. Man kjenner det nemlig ikke, sier han.

Det er Sortland og Hadsel taekwondoklubber som står bak sommerleiren, og Bjørnar Røtting og Ken-Thomas Kvæl fra de to klubbene er svært tilfredse så langt.

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger. Så langt viser det seg at det lar seg gjøre å arrangere noe slikt for 150 personer bare med dugnadsinnsats, sier Kvæl.

– Enkelte sier at dersom utøverne nå klarer alle graderingene, så er hele arrangementet en stor suksess. Det er jo alltid litt spenning med i bildet når man skal opp til gradering. Særlig om det er sort belte-grader det står om. Da er det instruktører fra andre klubber som avgjør om man består, sier Røtting.

I løpet av uke skal det trenes cirka 25 timer, i tre ullike haller. Både Sortlandhallen og Samfunnssalen er i bruk, og utøverne deles etter alder og nivå.

Med utøvere fra Sør-Troms i nord til Østlandet i sør er det mange nye bekjentskaper som stiftes:

– Vi er fornøyde så langt, og ser fram til fortsettelsen, sier Røtting og Kvæl.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse