annonse

Vil på skytterskole til høsten

: Jeg fikk innertier, så jeg fikk lyst å skyte mer. Men til høsten skal jeg begynne på skytterskole, sier tiårige Stina Mari Kristensen, (Alle (Foto: Bjørnar Hansen)
: På bildet ser vi Alexander Rabben Holst, som skyter for første gang. – Det gikk ganske bra og æ fikk to tiere, sier han fornøyd. (Foto: )
: Årets jegermester kåres på haglebanen. (Foto: )

– Det var artig å skyte, Jeg fikk innertier, så jeg fikk lyst å skyte mer. Men til høsten skal jeg begynne på skytterskole, sier tiårige Stina Mari Kristensen, som besøkte skytingens dag hos Bø Jeger- og Fiskerforening og Bø skytterlag lørdag.

Skytingens dag ble et vellykket arrangement, med små og store samlet på skytebanen i Sikan i finværet, for å kose med pølser, kaker, brus – og selvsagt skyting.

– Det er jo mulig for alle å komme hit og prøve skytesporten, både med hagle og rifle, sier Torfinn Johnsen i Bø skytterlag.

– Her har vært masse folk i dag, og mange som er interessert i når vi begynner inneskyting om en måneds tid.

– Vi bruker dagen som rekrutteringsdag. Det er mulig for alle og kom å prøve denne flotte sporten, sier Johnsen.

– Vi har hatt mange gode skyttere, og spesielt på ungdomssida har mange gjort det veldig bra.

I november får vi noen av landets beste instruktører fra Oslo til kurs med alle i Bø skytterlag, for å bli bedre instruktører. Det blir veldg bra, dette vil både ungdom og voksne nyte godt av, sier Johnsen med et smil.

– Skytingens dag er samarbeid mellom Bø jeger- og fiskerforening og Bø skytterlag, og jeger- og fiskerforeninga kårer det en «jegermester» med hagle, og en «slompskytter» med jakrifle.

– Vi skyter med jaktrifle på selvanvisere, etter utslagsmetoden, slik at den beste – som står igjen til slutt – er årets slompskytter.

Denne gangen trakk Torfinn Johnsen det lengste strået med jaktrifla, mens Stig Olaisen kom best ut på leirduebanen.

Bordene på skytterhuset bugnet av gode kaker som falt i smak, og som Bø skyttelag er kjent for, samt nydeliege vafler og kaffe.

– Det er egentlig en koselig dag, med god stemning, legger Johnsen til.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse