annonse

Vil skyte startskuddet for Arctic Race-forberedelsene

Sortland
Sortland: Rytterne i 2014 krysset Sortlandsbrua. (Foto: Morten Broks)

SORTLAND: Arrangørene håper å få både folk, foreninger og forretninger med seg på infomøtet tirsdag. August nærmer seg nemlig med stormskritt.

Håvard Skogly Mækelæ

Tirsdag kveld maner kommunen, Sortland næringsforening, Visit Vesterålen og Arctic Race of Norway til allmøte.

– Vi skal gi informasjon så langt vi har nå om sommerens Arctic Race of Norway. Vi har nå hovedramma for løpet klart, og ønsker å få inn detaljene, forteller Arne Osnes, prosjektleder for ARN 2019 i Sortland kommune.

Møtet er åpent for alle, og Osnes håper det blir et slags startskudd for mange.

– Vi ønsker å påvirke bedrifter, lag og foreninger – alle de som ønsker å lage arrangement i selve arrangementet. Slik får vi den folkefesten som vi ønsker at Arctic Race of Norway skal bli, sier han.

– Tida går veldig fort, selv om det er en stund til august. Nå har vi muligheten til å vise fra Sortland og resten av Vesterålen på en god måte. Jeg regner med det blir ganske formidabel markedsføring under ARN, som skal nå millioner av TV-seere, slår Osnes fast.

Han ønsker gjerne også å få et samarbeid på tvers av kommunene der løpet skal gå i år.

Årets Arctic Race of Norway finner sted i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, fra 15. til og med 18. august. Første etappe går fra Å til Leknes, andre etappe fra Henningsvær til Svolvær, tredje etappe fra Sortland til Storheia ved Melbu, og siste etappe går fra Lødingen til Narvik.

annonse