Meteorologene har sendt ut et farevarsel som gjelder for nordlige deler av Nordland.

Fra sent onsdag ettermiddag er det ventet sørvestlig sterk kuling med lokalt kraftige vindkast på 25-27 meter i sekundet i deler av Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen.

Vinden er ventet å skulle minke natt til torsdag.

Broer kan bli stengt

Det advares om at løse gjenstander kan blåse av gårde, og det er mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt som følge av vinden.

– Sikre løse gjenstander, unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, følg råd og sjekk status fra transportaktører, og sjekk veimeldinger (175.no). På forhånd, vurder tiltak for å begrense skade, er rådet i varselet.

Har senket kriteriene

Rannveig Eikell, vakthavende meteorolog, sier til Bladet Vesterålen at det dreier seg om et litt kraftigere lavtrykk enn det man vanligvis har på slutten av mai.

– Det er nok flere som har tatt ut hagemøblene nå, og kanskje en parasoll og ei trampoline. Derfor har vi litt lavere kriterier for å sende ut varsel om vind. Det er greit at folk er litt obs, sier hun.

– I løpet av onsdag er det et kraftig lavtrykk som kommer inn. Det blir vind, og en del regn. Det vil blåse opp allerede på onsdags morgen, så blir det litt mindre på formiddagen, før vinden tar seg opp igjen på ettermiddagen og kvelden. Det blir gradvis mindre vind på torsdagen, men regnbygene vil nok fortsette inn i torsdagen. Det blir grått og vått, oppsummerer meteorologen.