Som Bladet Vesterålen tidligere har skrevet, har The Whale bedt om fem millioner kroner i statsbudsjettet for 2023, for å komme i gang med bygginga i andre kvartal 2023.

Denne uka gikk 200 andværinger i fakkeltog for å markere sin støtte til det planlagte senteret på Andenes, som ikke fikk plass i Aps og Sps første statsbudsjett, som ble lagt fram i oktober.

Etter fakkeltoget mandag reiste Camilla Ilmoni og Benn Eidissen i The Whale til Oslo for å besøke politikerne på Stortinget.

Møtene der beskrives som positive.

– The Whale fikk full back-up av alle vi møtte på Stortinget denne uken, sier styreleder Benn Eidissen i ei pressemelding.

– Vi fikk bekreftelse på at prosjektet står fremst i køen, og at den plassen kommer vi å holde. Problemet er at køen har stoppet opp for alle. Men vi er optimistiske, og håper likevel å snike oss inn i køen i budsjettet for 2023, sier Eidissen.

Camilla Ilmoni utdyper:

– Vi har møtt Nordlandsbenken, Mona Fagerås og Kathy Lie i SV, og Arbeiderpartiets fraksjonsleder i familie- og kulturkomitéen, Åse Kristin Ask Bakke, sier hun.

– Tidligere har vi møtt Åslaug Sem Jacobsen fra Senterpartiet. Vi har også møtt representanter fra opposisjonen, og fikk hilst på statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og gitt han en The Whale-folder, legger Ilmoni til.