Forbannet på Erna

Kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen fra Andøy melder seg ut av Høyre i protest mot den nye regjeringas nei til konsekvensutredning.

Kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen fra Andøy melder seg ut av Høyre i protest mot den nye regjeringas nei til konsekvensutredning. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå melder lokalpolitikeren seg ut av Høyre i protest.

DEL

NY REGJERING – Erna har ofret Lofoten og Vesterålen for regjeringskontorene, sier kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen (H) fra Andøy.

Mandag kveld ble det klart at landet får en blåblå regjering med Høyre og Frp, med støtte av KrF og Venstre.

På en pressekonferanse presenterte påtroppende statsminister Erna Solberg rammene for en samarbeidsavtale, som vil være avgjørende for hvordan partiene skal forholde seg i mange av de vanskelige sakene de har diskutert.

– Forbanna

De fire partiene har blant annet blitt enige om at det ikke vil bli en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen de neste fire årene. Det reagerer kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen i Andøy på.

– Jeg er forbanna og frustrert, sier Pettersen.

Konsekvensutredning i disse områdene er en hjertesak for Pettersen.

– Skuffelsen er enorm. Vi kan ikke behandle velgere og partifeller slik. Støtten Høyre har fått i Nordland og spesielt i Vesterålen og Andøy er mye takket være vårt klare standpunkt i denne saken. Jeg føler ikke at jeg har mer å gjøre i partiet etter dette, sier Pettersen.

Ferdig i Høyre

Tirsdag morgen tok andværingen affære.

– Jeg har meldt meg ut av partiet. Nå er jeg partiløs, og jeg ser heller ikke bort i fra at det blir mannefall i Nordland Høyre, sier Pettersen til Bladet Vesterålen.

– Hvorfor går du så drastisk til verks?

Hjertesak

– Dette har vært hjertesaken min i flere år. Jeg har tatt den opp flere ganger i kommunestyret, blant annet ved å foreslå et eget petroleumsutvalg i Andøy.

– Jeg mener oljeboring ville snudd en negativ trend i Lofoten og Vesterålen. Spesielt på Andenes. Det ville gitt ei oppblomstring av industri og folk, og det trenger vi, sier Pettersen

– Dessuten er fiskerinæringa på tur nedover. Den kan ikke holde liv i Andenes de neste 15-20 åra. Vi trenger ny industri, fortsetter han.

Usikker

Inntil videre forblir Pettersen partiløs.

– I kommunestyret kommer jeg nok likevel til å støtte Høyre, selv om jeg ikke lenger er en del av den borgerlige gruppa, sier han.

– Vurderer du å melde deg inn i et nytt parti?

– Vi får se hva tiden viser. Det er slett ikke usannsynlig, sier Pettersen.

Solsvik: – Beklagelig

Andøy-ordfører Jonni Solsvik (H) beklager at Pettersen har meldt seg ut av Høyre.

– At Tom Arne har meldt seg ut beklager jeg virkelig. Alle som driver med politikk har hjertesaker. Det har jeg også. Samtidig er det viktig å se på helheten, sier Solsvik.

Han mener Pettersen begår en feil.

– Dersom han hadde sett detaljene i den historiske avtalen mellom de fire partiene ville han sett hva som faktisk er oppnådd av god borgerlig politikk, som også vil komme Nordland, Vesterålen og Andøy til gode. Det ville nok gitt ham et annet perspektiv, sier Solsvik.

Les mer i Bladet Vesterålen onsdag 2. oktober.

Artikkeltags