Gjenåpnet hundreåring

Adelheid Flesland Benjaminsen takker svigermor Ellinor Benjaminsen for at hun har sørget for at butikk-lokalet har blitt godt tatt vare på.

Adelheid Flesland Benjaminsen takker svigermor Ellinor Benjaminsen for at hun har sørget for at butikk-lokalet har blitt godt tatt vare på. Foto:

Lørdag åpnet familien Benjaminsen Th. Benjaminsens gamle kolonialbutikk i Risøyhamn, som blir kombinert museum og utsalg av nye og ny-gamle gjenstander, klær og vesker.

DEL

For mange ble det et gledelig gjensyn med lokalet som en gang var et naturlig møtested i sør-Andøy.

Fjerde generasjon Benjaminsen står bak åpninga, representert av Adelheid Flesland Benjaminsen, som ønsket alle hjertelig velkommen.

Re-design

Flesland Benjaminsen opptrådte også med nydelig sang bak disken i den stappfulle butikken under åpningen lørdag formiddag.

Hun takket også svigermor Ellinor Benjaminsen for at hun hadde sørget for at butikk-huset ikke var blitt omgjort til lagringsplass gjennom årenes løp, men er i dag et verdig og godt vedlikeholdt hus, slik det den gang var.

Katrina Odden Grav fra Strandland er tekstikunstner som skal selge sine produkter fra butikken, som i sitt hundrede år nå blir gjenåpnet som museum og design- og interiørbutikk. Selvsagt ligger det en retro-stil over produktene som selges, og under åpningen fikk publikum se klær, vesker og puter som Odden Grav har sydd ved hjelp av orginale 60- og 70-tallstekstiler kombinert med nye.

– Artig å være tilbake

– Det er artig å være tilbake, synes venninnene fra Åse, Haldis Lauritzen, Elsa Lyngra Johansen og Victoria Lidahl. De dro ofte på butikken da de vokste opp på Åse.

– Jeg synes å minnes at butikken var større den gang, men det er vel kanskje fordi vi er blitt større, ler Elsa.

– Jeg husker vi brukte å komme til butikken her på Risøyhamn fordi vi syntes den hadde så mye mer enn butikken på Åse, minnes Haldis.

– Blant annet kom vi hit for å kjøpe oss sko, smiler hun og nikker mot hyllene med barne- og voksne sko på en av hyllene til utstillingen i butikken.

Mange tok seg tid etter åpningen til å se nærmere på alt det gamle og rare i hyller og på benker som nå er blitt historie.

Artikkeltags