Gylden sommerfest på Bleik

Laila Westjord Dahle (t.v.), Agnar Norheim og Ellinor Hanssen i styret for Bleiksdagan ønsker velkommen til ny sommerfest i juni.

Laila Westjord Dahle (t.v.), Agnar Norheim og Ellinor Hanssen i styret for Bleiksdagan ønsker velkommen til ny sommerfest i juni. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det blir gyldne minner i dobbel forstand under årets Bleiksdaga 18. til 20. juni.

DEL

Ikke bare arrangeres Bleiksdagan for tyvende gang i år. Også skøytelandslaget fra OL i Squaw Valley har lagt si 50-årsmarkering til festdagene i juni.

– Klart vi er stolte, sier Ellinor Hanssen, i spissen for styret til Bleiksdagan 2010.

Skjønt det er OL-laget selv som har foreslått å få komme til Bleik, og det blir selvfølgelig satt pris på av hele bygda. Det er heller ikke hvem som helst som var med på nettopp det laget, der enkelte forlengst har oppnådd legendestatus. Hør bare:

Kuppern, Maier og Aaness

Alf Gjestvang, Roald Aas, Hroar Elvenes, Knut «Kuppern» Johannesen, Torstein Seiersten, Fred Anton Maier og Andøys egen Nils Aaness. De har tilsammen innbragt utallige norgesmesterskap, og skaffet Norge heder og ære på den internasjonale skøytearenaen. Det inbefatter europamesterskap, verdensmesterskap, olympiske medaljer i alle valører og utallige verdensrekorder.

Skøytehistorie

De tidligere skøytegutta kommer med sine ektefeller, og skal være med under hele arrangementet som går fra 18. til 20. juni. Under den tradisjonelle mimrekvelden – som i år blir på søndag – skal de fortelle om sine opplevelser da de var aktive på 50- og 60-tallet. Det er nok mange som ser frem til at gyldne skøyteminner skal børstes støv av på Bleik.

Lygere etterspurt

Foruten mimrekvelden er lygarkvelden på fredag et sikkert kort under Bleiksdagan. Dette arrangementet er så etterspurt at billettene forhåndsselges. Det skjer den 5. juni, og da bør du være på plass om du skal sikre deg plass. Antall billetter er i år økt med 30 – til totalt 280. Likefullt kunne en lett solgt dobbelt så mange, ifølge styret.

Kai Kiil skal være sjefslyger i år. Han har for øvrig gjort suksess på arrangementet tidligere, og får selskap både av lokale skrønemakere, og kanskje en fra Melbu også.

Teater

Teatergruppa i Ungdomslaget Idun på Bleik skal i år fram i lyset med komedien «Tippedilla». Det er mer enn 50 år siden skuespillet ble vist første gang. En av de som var med den gang, Einar Karoliussen, skal på scenen også i år.

– Et veldig artig skuespill, sier Ellinor Hanssen.

Strandhogg

For øvrig vil Bleiksdagan også i år by på fotballskole, turmarsjer, gårdsvandring, midtsommerfest, bueskyting, luftgeværskyting, strandhogg og kåring av årets bleiksværing. Er du heldig, kan du også vinne en nordlandsbunad. Torhild Lambersøy har lovet å sy.

Velkommen

Styret ønsker alle velkommen til Bleiksdagan 2010, og benytter samtidig anledninga til å takke alle i bygda som stiller opp. Det er ikke få.

– Vi hadde ikke kunnet gjøre dette uten dem, sier Rigmor Aronsen Törmä.

Artikkeltags