Andøy viste solsida

På Andenes: F.v. Udo Biss fra tysk TV, Hilke von Hoerschelmann fra Innovasjon Norge sitt Hamburg-kontor og reiseblogger Nadine Diz Freire. (Foto: Idar Ovesen)

På Andenes: F.v. Udo Biss fra tysk TV, Hilke von Hoerschelmann fra Innovasjon Norge sitt Hamburg-kontor og reiseblogger Nadine Diz Freire. (Foto: Idar Ovesen)

ANDØY: – Vi blir garantert å anbefale Vesterålen, sier reiseblogger Nadine Diz Freire og Udo Biss, som jobber for tysk TV.

DEL

De to var med i ei gruppe av åtte tyske reiselivsjournalister som lørdag kom til Andøy, i regi av Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Vesterålen Reiseliv.

– Jeg har vært i Norge flere ganger før, men det er nok 15-20 år siden jeg var på Andenes, sier Udo Biss, som jobber for TV-kanalen NDR i Kiel.

– Jeg har aldri vært i Vesterålen tidligere, smiler Nadine Diz Freire mellom solstrålene.

Ja, Andøy viste seg fra si aller beste side da journalistene kom med Hurtigruta til Risøyhamn fredag formiddag. Deretter gikk turen i buss på Andøyas vestside.

Garantert

– Fantastisk, sier Freire, og forteller at de stoppet ved Børra. Hun kommer garantert å gi sine varmeste anbefalinger om Vesterålen som reisemål gjennom sin Planet Hibbel reiseblogg.

– Å ja det vil jeg, lover hun. Brita fra Berliner Kurier er også betatt av landskapet, og vil formidle sine inntrykk til svært mange tyske lesere.

Det blir nok kjempe Norges- og vesterålenreklame fra reiselivsjournalistene, som vi møtte til lunsj på Arresten på Andenes. Der fikk de servert lokale godsaker.

Vest igjen

Senere skulle de besøke Romskipet Aurora, og så reise til Andøy Friluftssenter, også denne gangen langs den spektakulære vestsida av Andøya, som også er nasjonal turistvei.

I alt er de på en firedagers Nord-Norge-tur, med tema Nordkapp, Tromsø og Vesterålen, med håp om også å se nordlyset utenfor toppsesongen.

Lørdag står Nyksund, Sortland og Stokmarknes på programmet, før tyskerne søndag reiser heim fra Evenes.

De virket storfornøyde under andøybesøket, i nydelig høstvær.

Artikkeltags