Høken-treneren: – Vi skal berge plassen

Høken-trener Mats Oftedal gleder seg til 2017-sesongen. (Arkivfoto: Fredrik Sørensen)

Høken-trener Mats Oftedal gleder seg til 2017-sesongen. (Arkivfoto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Mats Oftedal er ny Høken-trener. Han er klar på at målet er å berge plassen i 4. divisjon neste år.

DEL

– Per nå ser det ganske bra ut. Vi starter sesongoppkjøringa offisielt 3. januar, men har trent godt i halvannen måned allerede. På forrige trening møtte 23 mann, og vi har enda flere som har tatt juleferie, sier Oftedal.

Unngå nedrykk

Han skal være spillende trener i 2017-sesongen.

Oftedal spilte for Sortland IL i 3. divisjon i vårsesongen i år, men vendte heim til Høken foran høstsesongen.

– Det var ei fin erfaring på Sortland. Samtidig var det godt å komme heime til Høken. Det ble jo også en god sesong, med seriemesterskap med Sortland i 3. divisjon, samtidig som Høken berget plassen i 4. divisjon, sier han.

Nå er planlegginga av neste sesong i gang.

– Målet er å berge plassen. Med nytt divisjonssystem blir 4. divisjon enda tøffere. Men i år var det kun Morild og Harstad 2 vi ikke tok poeng fra. Vi er kapable til å ta poeng fra alle, sier han.

– Det er viktig at vi får bedre resultater på bortebane. Heime på Bleik har vi stilt med en tropp på 18 mann, men til bortekampene har forfallene kommet. Det håper jeg å gjøre noe med, sier Ofedal.

Forsterker

Han har lang erfaring som spiller, og har også vært assistenttrener i Høken i en årrekke. Nå gleder andværingen seg til å ha hovedansvaret for klubben.

– Det blir både spennende og utfordrende. Det blir noen nye situasjoner å bryne seg på, men det skal gå bra, sier Oftedal.

Høken har forsterket stallen med tidligere Andenes-spiller Martin Elvan Simonsen. Samtidig gjør Henrik Strøm comeback.

– Trond Preben Kristiansen satser også for fullt nå. Dermed har vi tre spillere som vil heve laget, sier Oftedal.

Per nå ser det ikke ut til at Høken mister mange spillere heller.

– Henrik Karlsen skal i Forsvaret i januar, men han skal bidra når han har anledning. Vi kan også komme i en situasjon til sommeren der det blir noen avganger på grunn av jobbsituasjonen til enkelte spillere. Men totalt sett ser det veldig bra ut, mener Oftedal.

Artikkeltags