80 deltakere var med på Camp Vesterålen i Risøyhamn i helga. Den årlige treningsleiren i taekwondo blir bare mer og mer populær, og den passer for alle. Det mener i alle fall Andrea Joakimsen og Karl Olav Ra.

Andrea er 11 år. Karl Olav 60. Begge har hatt stort utbytte av treningsleiren.

– Det har vært ei fin helg for alle deltakere, slår Karl Olav fast.

– Det har det absolutt vært. Og det er skikkelig god trening. Vi har hatt tre-fire økter om dagen, både fredag, lørdag og søndag. Så nå er jeg litt sliten, smiler Andrea.

Fantastisk

Karl Olav sier at taekwondo er fantastisk å være med på for ungdom.

– Ikke bare av hensyn til treninga. De lærer seg folkeskikk og respekt for andre mennesker. Det kommer tilbakemeldinger fra skoler på at de ser forskjell på elever som har begynt med taekwondo, sier han.

Andrea har stor glede av taekwondo.

– Det er spennende. Vi lærer blant annet å forsvare oss, å ta vare på oss selv.

– Helga i Risøyhamn har vært fin?

– Den har vært kjempeartig. Knallhard trening og nye venner. Det sosiale har vært topp, stråler Andrea.

– Etterspurt

Instruktører i helga var Ken-Thomas Kvæl fra Hadsel og Kjell Arne Finnesen fra Sortland. De er storfornøyde med oppmøtet.

– Det var 70 påmeldte i fjor. Vi merket tidlig at interesen for en lignende treningsleir i år var stor. Den ble etterlyst av mange, sier Kvæl.

Med deltakere fra ti år og opp til 60, mener han at samlinga er helt spesiell.

– Det er ei herlig sammensetting hva angår både alder og geografisk tilhørighet, sier Kvæl.

I år var det deltakere fra Hadsel, Sortland, Risøyhamn, Bø, Harstad, Evenes, Tjeldsund og Skånland.Kjell Arne Finnesen mener alle har hatt utbytte av helgas treningsleir.

– Deltakerne trener med ulike forutsetninger, og ulike former for motivasjon. Noen motiveres av fysisk helse, andre av mental helse. Andre er med fordi de vil trene i et inkluderende miljø, sier han.

Finnesen opplyser at de 80 deltakerne har vært innom alle tekniske aspekter i løpet av helga.

– Samtidig har vi hatt god tid mellom øktene, slik at deltakerne har fått muligheten til å knytte kontakter. Vi ser at ungdomen virkelig blomstrer her, sier han.

Kvæl er enig.

– Det er nesten så vi ikke får enkelte av dem til å reise hjem, smiler han.

Flott vertskap

Finnesen og Kvæl roser det lokale vertskapet i Risøyhamn.

– Både den lokale klubben i Risøyhamn, og lokalt næringsliv, har stilt opp på en fantastisk måte. At været i tillegg ble så bra, slik at vi kunne ha noen aktiviteter ute, var prikken over i-en, slår instruktørene fast.

Britt Moum Næss, Christina H. Hansen, Borni Kleppe og Heidi Rosander, foreldre til deltakerne i taekwondo-gruppa i Risøyhamn, har stått på hele helga. De forteller at alt har gått på skinner, selv om de gjerne skulle vært flere frivillige.

– Deltakerne har oppført seg helt eksemplarisk. Det er virkelig flott ungdom vi snakker om, sier Næss.

Hun skulle gjerne sett at enda flere foreldre stilte opp og tok vakter.

– Så vil jeg, i likhet med instruktørene, takke lokalt næringsliv. Joker i Risøyhamn har gitt oss svært gode rabatter på alt vi har kjøpt inn, og butikken på Åse og Dverberg har sponset frukt. Det takker vi for, avslutter Næss.