Stor stemning på Andenes

Fylkesråd Tove Mette Bjørkmo fikk æren av å kutte båndet for miljøgata på Andenes, godt assistert av vegsjef Torbjørn Naimak og ordfører Jonni Solsvik.

Fylkesråd Tove Mette Bjørkmo fikk æren av å kutte båndet for miljøgata på Andenes, godt assistert av vegsjef Torbjørn Naimak og ordfører Jonni Solsvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Åpningen av den flotte miljøgata på Andenes ble en fin sceanse. Masse folk deltok på byvandringen langs miljøgata.

DEL

Opplegget for åpningen av miljøgata var helt topp. Samferdselsråd Tove Bjørkmos forslag om å gjøre noe mer ut av dette enn bare en vanlig snorkutting, ble mottatt med glede av både Andøy kommune og Statens Vegvesen.

Det ble nemlig en kombinasjon med feiring av hundreårsmarkeringen av kvinnelig stemmerett og ny miljøgate på Andenes.

Bare Kvinner deltok

På 10 små scener langs hele gata var det kvinner som underholdt publikum. Det var sang, dans, fortellinger, drilling, tilbakeblikk og taler.

– Det er så kjempeartig å komme tilbake til Andenes nå. Vi bor langt unna, men vi kommer heim så ofte vi har anledning, sier Lisbeth Fjørtoft. Hun bor i Trondheim, men er heime for å feire skolejubileum sammen med Ann Jorunn Laursen og Hilde Asbjørnsen. De to sistnevnte bor henholdsvis i Stavanger og Bodø.

Nydelig sentrum

De tre damene synes det er blitt nydelig i sentrum av Andenes.

– Det har vært forferdelig de siste par årene, men det er jo naturlig. Nå er det blitt en fryd for byen, sier Fjørtoft.

De var med på byvandringen og synes det er fantastisk flott å kombinere kvinnenes kamp for rettigheter med en slik feiring.

Artikkeltags