LNS selger seg ut av LNS Saga på Island

– Dette salget er et viktig steg i å legge grunnlaget for LNS-konsernets videre positive utvikling, sier administrerende direktør Frode Nilsen. (Arkivfoto)

– Dette salget er et viktig steg i å legge grunnlaget for LNS-konsernets videre positive utvikling, sier administrerende direktør Frode Nilsen. (Arkivfoto)

ANDØY: LNS AS har onsdag solgt alle sine aksjer i LNS Saga EHF på Island til danske Munck Gruppen A/S.

DEL

Salget er et ledd i endringsprosessen LNS-konsernet er inne i, for å fokusere sine ressurser om kjernevirksomheten og sikre gode resultater i årene som kommer, melder konsernet i ei pressemelding.

– Dette salget er et viktig steg i å legge grunnlaget for LNS-konsernets videre positive utvikling, sier LNS-konsernets konsernsjef Frode M. Nilsen.

– Vi er meget stolt av å ha bygget opp LNS Saga til å bli Islands største entreprenør med cirka 400 ansatte og en omsetning på rundt 960 millioner kroner i 2016. Salget til Munck legger forholdene godt til rette for en videre positiv utvikling av selskapet. LNS Saga har en dyktig ledelse og organisasjon. Vi tror at Munck er en riktig eier av selskapet fremover, fortsetter han.

Samtidig bidrar dette til at LNS-konsernet kan fokusere på sin kjernevirksomhet, slik at ledelse og finansielle ressurser kan kanaliseres til øvrig entreprenørvirksomhet, gruvedrift i Norge og ikke minst det spennende prosjektet med å utvinne rubiner på Grønland.

– Pågående prosjekter vi jobber sammen med Saga om vil gå videre i henhold til de eksisterende samarbeidsavtaler. LNS Saga kommer til å bytte navn over nyttår, men det gode samarbeid bygget opp over de siste årene vil fortsette på prosjektbasis fremover, både på Island og i Norge. Det vil således være mulighet for å dra nytte av vår samlede kompetanse for å vinne nye oppdrag, skriver LNS i pressemeldinga.

– LNS-konsernet forventer en betydelig resultatforbedring i 2016 i forhold til 2015, og ser optimistisk på framtiden med mål om å være en konkurransedyktig og gode leverandør i et krevende marked, går det fram.

Artikkeltags