Bladet Vesterålen skrev tidligere i dag at fire menn er pågrepet og siktet for seksuelt overgrep.

– Flere medier har omtalt hendelsen på Kleiva i Sortland de siste dagene. Politiet har av etterforskningsmessige hensyn så langt vært varsom med å gi opplysninger i saken, opplyser politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen i onsdagens pressemelding.

Mennene er i 20-årene og har tilhørighet i Nordland, informerer politiet.

Politiet har tirsdag begynt avhør av de siktede.

– Unngå å spre rykter og bilder

– Politiet er kjent med at det verserer mange rykter og bilder på sosiale medier om hva som har skjedd og hvem som har vært involvert. Slike rykter kan være skadelige for de som blir omtalt, og politiet ber om at man unngår å spre rykter og bilder.

– Politiet har mottatt flere tips i saken og vil takke alle som har kommet med tips. Politiet tar kontakt dersom tipset vurderes som interessant for etterforskningen, opplyser Larsen.

– Ikke alt skal ut

Før onsdagens pressemelding kom ut, var Bladet Vesterålen i kontakt med Jørunn Knutsen – en av de nærmeste beboerne til busstoppet i Kleiva. Hun var selv i Bodø den natta det gjelder, men kom tilbake i tide til at politiet kom på døra og spurte lokalbefolkningen søndag.

– Det vi fikk vite da var at det hadde skjedd noe natta før, og at det ikke hadde gått liv. Det var ikke sikkert at politiet hadde vært hos alle, så jeg delte en nyhetsartikkel på den lokale Facebook-gruppa, fortalte hun.

Hun medga at det var vanskelig å ikke vite noe.

– Det blir jo nært når vi ikke vet noen verdens ting. Det blir mistanke om alt når man ikke vet noe, og man vet ikke hvem som sitter på informasjon. Jeg fikk noen Messenger-meldinger fra folk som mente å ha sett noe, og jeg sa de bare måtte kontakte politiet, sa hun onsdag morgen.

Samtidig hadde hun forståelse for at politiet var fåmælt i saken på det tidspunktet – før pressemeldinga over kom ut.

– Jeg vet jo ikke hva det dreier seg om, men: Jeg jobbet på legevakt i Oslo i ti år, og jeg vet at det kan være kompliserte ting. Det er ikke alt som skal ut i første runde, slo hun fast.