Illustrasjonsbilde EU-kontroll. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen

– Pass tida for EU-kontroll

Vegvesenet melder at EU-kontrollen ikke er utsatt for de som har frist i mai eller senere.

Tidligere i år utsatte Statens vegvesen fristen for EU-kontroll (PKK) med to måneder, for de som hadde kontrollfrist i perioden 13. mars til 30. april på grunn av koronasituasjonen.

– Dette blir ikke tilfelle for de som har frist fra og med mai, sier avdelingsdirektør Monika Omholt i Statens vegvesen.

– Har du frist i mai eller videre framover, må du forholde deg til fristen og få kjøretøyet ditt godkjent før den går ut.

– De som fikk utsatt fristen i mars og april, forholder seg til at ny frist ble forskjøvet med to måneder. Du kan sjekke fristen for når bilen din må være godkjent i EU-kontroll her.

- Beslutningen er tatt i samråd med bil- og verkstedsbransjen. Verkstedene er i drift, har nødvendig kontrollkapasitet og har gjort smitteverntiltak. Nå når flere servicetjenester og andre åpner, ser vi ingen grunn å gi en ny generell utsettelse, sier Omholt.

Norges bilbransjeforbund har utarbeidet en smittevern-veileder for å begrense smitten for sine ansatte, kunder og leverandører.

– De generelle anbefalingene om karantene, hygiene og sosial distansering gjelder fortsatt. Om du på grunn av alvorlig sykdom, isolasjon eller karantene er forhindret fra å få kjøretøyet kontrollert og godkjent innen fristen, kan du søke Statens vegvesen om utsettelse.