Ulykka skal ha skjedd ved avkjørselen fra Havnegata til hurtigrutekaia.
Ulykka skal ha skjedd ved avkjørselen fra Havnegata til hurtigrutekaia. Foto: Hilde Jørgensen

Slapp med moderate skader fra kollisjon med bil

SORTLAND: 16-åringen som ble ført til sykehus i Bodø etter kollisjon med personbil, har sluppet med moderate skader, melder Nordlandssykehuset. Sykkelen ble totalskadd og brant opp.

Motorsykkelføreren er bevisst og ligger til observasjon. Vi vet ikke hvor lenge han blir liggende, sier kommunikasjonsdirektør Tor Einar Schøning i Nordlandssykehuset til Bladet Vesterålen mandag.

Kollisjonen skjedde like før midnatt, registrert hos politiet kl 23.51 søndag kveld,  Motorsykkelen tok fyr i kollisjonen, og ble helt utbrent. Bilføreren kom ikke til skade i kollisjonen, melder politiet.

– Motorsykkelen har kjørt i fronten på bilen i havneområdet, like ved hurtigrutekaia. Fører av motorsykkelen var våken og bevisst, og ble i starten ivaretatt av ambulansepersonell på stedet. Blant annet hadde han smerter i en fot, melder politiet til Bladet Vesterålen.

Det er særskilt fartsbegrensning i dette området.

Slapp uskadd fra elg-kollisjon under utrykning

Politiet måtte kalle ut ekstra mannskaper lokalt til ulykkesstedet, da patruljen var i oppdrag på Andenes, og kom bare til Lanesskogen, like nord for Risøyhamn, før den under utrykninga mot Sortland krasjet i en elg, forteller operasjonsleder til Bladet Vesterålen.

Ulykka skal ha skjedd i Havnegata, ved krysset til hurtigrutekaia på Sortland.
Ulykka skal ha skjedd i Havnegata, ved krysset til hurtigrutekaia på Sortland. Foto: Statens Kartver (vår markering)

– Ingen av tjenestemennene ble skadet, men bilen var ikke kjørbar etter smellen.