(iHarstad)

Politiet, andre nødetater og kystjegere er blant redningspersonell som leter i havnebassenget i Harstad etter den savnede kvinnen i 70-årene.

Innsatsleder Frode Stende sier onsdag formiddag at bilen er funnet i sjøen i Harstadhamn, men han kan ikke si noe om det er gjort av personen.

– Vi gjør videre undersøkelser for å finne ut hvor personen er. Personen er ikke lokalisert, sier Strende.

Det var natt til onsdag at politiet sendte ut melding om en savnet kvinne i 70-årene. Hun skal ha kjørt en blå Mitsubishi Pajero.

Kystjegerne har flere båter og mannskaper på plass i Harstad havn onsdag formiddag. Hovedredningssentralen har bedt Sjøforsvaret om hjelp til en aksjon, sier Linda Hansen som er redningsleder. Det er politiet som koordinerer søket, sier Hansen.

Det er ventet at flere instanser skal komme og søke i området. Frem til rundt klokka 12.00 har det vært benyttet ulike instrumenter som ser under vann, men dykkere er ikke observert. Kystjegerkommandoen forlot stedet etter at bilen ble funnet.

Politiet driver også med sikring av spor på land, i området der bilen har havet i sjøen.

Hovedredningssentralen ble orientert om at det har vært en savnet person siden sent tirsdag kveld.

– Vi har brukt Kystjegerkommandoen og Harstad brann og redning i søket, forteller politiets operasjonsleder, Lennart Steffensen.