Både i nettutgaven blv.no og i papirutgaven av Bladet Vesterålen fredag 25. november er Bladet Vesterålen kommet i skade for å påstå at Statens vegvesens parkeringstilsyn har avdekket ulovligheter ved Nyksund Parking as’ avgiftsparkering i Nyksund.

Det er ikke korrekt, og Bladet Vesterålen beklager dette.

– Parkeringstilsynet har vært innom vår avgiftsparkering, som drives av Onepark, og har ikke funnet noen feil, sier Odd Roald Flage i Nyksund Parking as til Bladet Vesterålen.

Dette bekreftes også av Halgeir Jansen i Parkeringstilsynet:

– Vi har vært på befaring hos Nyksund Parking as, og der fant vi ingen feil, sier Jansen til Bladet Vesterålen.

Odd Roald Flage i Nyksund Parkering as sier feilen Bladet Vesterålen har formidlet er svært uheldig i forkant av helgas arrangement i Nyksund.

– Denne helga åpnes Julebyen Nyksund, og da er det ventet svært mange besøkende til stedet. Det er veldig viktig at det fins tilgjengelige og gode parkeringsplasser til de som har tenkt seg innom, og det er viktig for oss å få fram at parkeringstilbudet vi har laget er avgiftsbelagt og skiltet i tråd med alle offentlige krav og retningslinjer.

– Før parkeringsplassen ble anlagt var mangel på parkeringsplasser et stort problem for innbyggere og besøkende i Nyksund. Parkeringsplassen er bygget etter privat initiativ, og den har løst et stort problem for stedet. Vi er glade for å kunne tilby parkering til besøkende på stedet, og gjør det vi kan for at alle retningslinjer og regler blir fulgt, sier Flage til Bladet Vesterålen.

Parkeringstilsynet har i ei pressemelding gjort det klart at det er avdekket ulovligheter ved ei avgiftsparkering i Nyksund. Dette er ei annen avgiftsparkering enn den Nyksund Parking as driver.