Ifølge seriereglementet, skal det gjennomføres en kvalifisering med vinnerne av hver avdeling der to lag rykker opp. Vinneren av kvalifiseringen blir også kretsmester i 5. divisjon.

Denne kvalifiseringen er allerede gjennomført i kretsen, der Stokmarknes vant foran Harstad 2 og Svolvær.

Siden Harstad kom ned fra 3. divisjon og Harstad 2 dermed ikke kan rykke opp, får nå Ballangen sjansen til å rykke opp. Derfor har kretsen bestemt at det skal gjennomføres en ny kvalifisering.

Frustrert

– Vi meddelte klubbene 13. oktober at dette kunne skje, forteller Daniel Kvile, daglig leder av Hålogaland fotballkrets.

Han skjønner at det kan oppleves frustrerende for Stokmarknes som ble kretsmester.

– Det er første gangen at vi er i en slik situasjon, og vi må se på om det skal gjøres noe med seriereglementet etter denne sesongen, forteller Kvile.

Stokmarknes skal møte Ballangen på bortebane førstkommende lørdag i det nye kvalifiseringsspillet. Deretter spiller Svolvær mot Ballangen 19. november, mens Stokmarknes møter Svolvær på hjemmebane 26. november.

– Hvis ett lag trekker seg fra 4. divisjon eller ett av lagene ikke ønsker å spille om opprykk fra 5. divisjon, blir det ingen kvalifisering. Men per i dag er det ingen som har meddelt oss det, forteller Kvile.

Klare for 4. divisjon

Fjerdedivisjonen skal bestå av 12 lag. De som er helt sikre på plass er:

Harstad (ned fra 3. div.)

Landsås

Medkila

Melbo

Lofoten

Sortland

Morild

Andenes

Leknes

Ballstad

Stokmarknes/Svolvær/Ballangen (to av disse lagene får plass etter kvalifisering)