Barn hjelper barn: Straume sprang for tusenvis av kroner

Barn hjelper barn: Straume sprang for tusenvis av kroner

BØ: Som eneste skole i Bø sprang elever ved Straume skole forleden skoleløp, til inntekt for barnekreftforeninga under mottoet «Barn hjelper barn». Og mange tusen ble det – kanskje 10.000 kroner!

Idéen er at sponsorbedrifter betaler i forhold til hvor mange runder barna løper i ei halvkilometer-lang løype. I tillegg kan deltakerne bidra med et lite beløp, og elevrådet på Straume hadde på forhånd bestemt å betale fem kroner per runde.

Tilsammen blir dette over åtte tusen kroner – pluss alt som foreldre og andre bidrar med direkte til Barnekreftforeninga.

Runde etter runde

– Skoleløpet er et mosjonsløp og veldedighetsløp i regi av Team Rynkeby God Morgon Arctic, til inntekt for barn med alvorlige sykdommer. Straume skole har meldt seg på, og elevene skal springe noen runder. hver på omlag 550 meter. Elevene er sponset av lokale bedrifter, pluss elevrådet som betaler i forhold til antall runder elevene løper, sier Liss Nikolaisen i serviceteamet fra Straume skole.

– Vi håper at det skal tippe over 10.000 kroner.

I godt selskap

– Team Rynkeby har deltagere fra Narvik, Tromsø, Harstad, Bø, Kabelvåg og ei fra Trøndelag.

– Det er et av totalt ni lag i Norge, og dette er det nordligste laget, sier Nikolaisen.

Til Paris

– Det årlige løpet avsluttes med at deltakerne sykler fra Oslo til Paris til sommeren, så det skal vi være med på, sier Liss Nikolaisen.

– Jack Nikolaisen og Svein Helge Martinussen skal sykle til Paris, i tillegg til meg i service-teamet er Vanja Sommerseth, Einar Botnmark og Tove Botnmark som sørger for at de for mat og hjelp hvis de får problemer med syklene. Pengene som elevene samler inn går direkte til barnekreftforeninga, øremerket til forskning, sier Liss Evy Nikolaisen.

Bjørnar Hansen - Heia heia heia Denne ivrige heiagjengen gjorde stas på elevene underveis. Her er nye sprekinger på ny runde.

Heia heia heia: Denne ivrige heiagjengen gjorde stas på elevene underveis. Her er nye sprekinger på ny runde.Foto: Bjørnar Hansen

 
Bjørnar Hansen - Barn hjelper barn Jack Nikolaisen, Liss Nikolaisen og Svein Helge Martinussen i Team Rynkeby er fornøyd med iveren skoleelevene legger for dagen.

Barn hjelper barn: Jack Nikolaisen, Liss Nikolaisen og Svein Helge Martinussen i Team Rynkeby er fornøyd med iveren skoleelevene legger for dagen.Foto: Bjørnar Hansen

 
 -  Sara og Hedda løp masse runder for og samle inn penger til barn med alvorlige sykdommer.

Sara og Hedda løp masse runder for og samle inn penger til barn med alvorlige sykdommer.

 -  Barna koser seg med godteri fra harepus Randi Merete Hanssen, som løper sammen med barna og har det artig.

Barna koser seg med godteri fra harepus Randi Merete Hanssen, som løper sammen med barna og har det artig.

 -  Johan, Kajus og William tar seg en velfortjent pause  med litt frukt og drikke som Prix og skolen har sponset.

Johan, Kajus og William tar seg en velfortjent pause  med litt frukt og drikke som Prix og skolen har sponset.

 -  – Vi setter et strek per runde de springer, etterpå summerer vi antall streker, så blir det betaling for hver runde de har sprunget, sier Jack Nikolaisen. Her får spreke Tuva Fagereng nok et strek på arma.

– Vi setter et strek per runde de springer, etterpå summerer vi antall streker, så blir det betaling for hver runde de har sprunget, sier Jack Nikolaisen. Her får spreke Tuva Fagereng nok et strek på arma.