annonse

Bø-fiskere: – Fiks båthavnene

: Steinesjøen flytekai og molo-hullet. (Arkiv Bjørnar Hansen). (Foto: )
Stig Pedersen
Stig Pedersen: Bø-fisker Stig Pedersen venter i spenning på hvordan kravet om seismikk-erstatning blir møtt. (Foto: Mareno Leonhardsen)

BØ: Bø kystfiskarlag ber Bø kommune om å sette småbåthavna ved Steinesjøen i stand. Vei, skjerming, brannslokker og tilsyn. – Vi ber også kommunen være behjelpelig med å få bunkerstank på plass, som er i tråd med nye krav.

Mareno Leonhardsen

– For noen år tilbake ble der gjort skader på moloveien til flytekaia etter et uvær, her ble masser vasket bort og veien ble smalere i området rundt porten til flytekaia. Dette resulterte i at det ikke blir brøytet utover moloveien, fordi den er blitt smalere. Laget krever at veien blir oppgradert i full bredde og gruset opp.

Brannslokkere

Laget melder at alle brannslokningsapparat er defekte og må fornyes, og legger til at dette også gjelder øvrige kommunale flytekaier i Bø.

Molohullet

Laget har ved flere anledninger vært i kontakt med teknisk etat i Bø kommune angående molohullet ved flytekaia ved Steinesjøen, hvor lagets krav har vært å tette denne åpninga mellom land og Galgeøya.

– Ved uvær blir det en alvorlig påstand på flytekaia og de båtene som ligger ved flytekaia. Teknisk etat har bilder og video som viser hvordan strømmen kan bli ved nevnte molohull. Derfor må dette tas tak i og utbedres snarest. Det er tross alt store verdier for Bø kommune og båteierne som ligger ved flytekaia, melder Kystfiskarlaget, som av teknisk etat er bedt om å ta opp manglene i brev, melder Kystfiskarlaget i Bø – i brevet.

Orden

Laget krever at de retningslinjer og regler som gjelder for flytekaia blir håndhevet slik det er nevnt i kontrakten leietakerne har underskrevet. Som et eksempel at det ikke skulle lagres bruk eller utstyr på kaia over en lengre periode.

Laget ber om at veien ut til allmenningskaia blir gruset opp før vinteren, dette gjelder ved alle kommunale kaier i Bø, sier leder Stig Pedersen i Norges kystfiskarlags avdeling i Bø i henvendelsen.

Stig Pedersen
Stig Pedersen: Bø-fisker Stig Pedersen venter i spenning på hvordan kravet om seismikk-erstatning blir møtt. Foto: Mareno Leonhardsen
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse