Investerer millioner i Bø

Bygningsarbeiderne Arvid Larsen og Kjell Olsen er i full sving med å reise naustet med leilighet i hovedplan og hems.

Bygningsarbeiderne Arvid Larsen og Kjell Olsen er i full sving med å reise naustet med leilighet i hovedplan og hems. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Klaksjord sjøhus og bobilcamp AS får bølgeblikktak og galvaniserte takrenner, og oksydrøde bryggevegger, som gammelnaustene, og med røstveggene mot sjøen. Et reiselivsanlegg til ti millioner.

DEL

Sjøhusanlegget er under full bygging i den fraflyttede grenda Klakksjord i Bø, en perle ved Jørnfjorden. Garasjeanlegget står allerede ferdig. Dernest følger servicebygg, et hovedbygg i tre etasjer og naust med sjøhus. Alt forsynt med vannbåret golvvarme.

– Men Klakksjord blir ikke noen vanlig campingplass med stor trafikk, sier Siw Steffensen, som eier stedet sammen med sin danskfødte mann Erik Pedersen.

– Dette skal være en stille og rolig plass, der man kan finne fred. Vogn- og bobilplassene er mer tenkt for vinteropphold. Så skal vi ha flytekai og noen båter for utleie, dermed må vi etter hvert ha noen til å styre det, sier Steffensen.

Røtter

– Det startet tilfeldig, forteller Steffensen, og forteller at hennes far hadde sine røtter på Klakksjord.

– Min farfar har en gang eid stedet, og butikken ble i sin tid drevet av min onkel.De gamle bygningene på handelsstedet hadde gjennomgått ulike ombygginger, og er seinere revet og fjernet etter storm- og vannskader.

Arkitekten Tom-Rich Kristiansen fra Fredrikstad har latt seg inspirere av tidligere bygg og naustene omkring, da han satte seg ned med blyanten.

Enkelt

– Jeg har innarbeidet den tradisjonelle måten å bygge på, med røst mot sjøen, bordkle som ikke dominerte – det enkle. Husene har fått bølgeblikktak og galvaniserte takrenner, samtidig som jeg ivaretar byggenes primærfunksjonener: å holde vann, vind og kulde ute. Taktekket ble valgt første gang jeg så naustene, med sine rustne, vakre bølgeblikktak, sier Kristiansen.

Bordkleet er rustikke rettkantede bord stående kant-i-kant, som før ble benyttet på naust og fjøs, – ikke som tømmermannsbordkle. Under dette tetter asfaltplater og en byggfolie veggene. Alle bygg forsynes av golvvarme fra en sentral i et av byggene.

Kai

– Kaia er allerede rustet opp, og vil få ei flytekai som pir. I områdene mellom byggene skal massene legges tilbake på plass og reetableres så godt det lar seg gjøre, sier arkitekt Kristiansen.

Artikkeltags