Sist gang han sto på scenen i Bøhallen med Bø Gospelkor var på tidlig 90-tall. Da hadde han bronkitt og måtte nesten bæres tilbake til turnébussen.

Denne gang var Bjørn Eidsvåg frisk. Veldig frisk. Han hadde det en god bøfjerding ville beskrevet som musikalsk "godt haill".

Lørdag kveld var 545 innbetalt til høstens store musikk-happening i Bø.

– Stas å være tilbake. Dette er høydepunktet for Norgesturnéen vår, sa Eidsvåg.

En oppfriska Vertigo og Ida Katrine Falch Johansen som kvinnelig motstykke under ‘Mysteriet deg’ var blant konsertens definitive højdare.

Berg av låter

Mestselgende og folkekjær som han er, kunne han glatt ha lent seg tilbake og slappet av på sitt berg av 300 låter. Men rockepresten holder musikken oppdatert, henter inn vitaminer og lar nye musikere sette sitt preg på musikken.

Føtter på fjell fra 1984 ble oppdatert med kvikk banjo og et glitrende Bø Gospelkor. Eidsvåg var heller ikke kjip på mikrofonen.

– Her kommer jeg til kort, så nå får en annen Bjørn ta over, sa rockepresten og gav mikrofonen over til Bjørn Willumsen.

– Tar du over etter Bjørn Eidsvåg nå? spurte vi Bjørn Willumsen etter konserten.

– Nei, nei, nei, nei, det kan ingen, svarte han.

En lettbeint og ledig Bjørn Eidsvåg var like mye standup-komiker som han var arist. Røverhistorier fra bedehusmiljøet utløste en ustanselig klukking i salen. Bjørn Eidsvåg stikker heller ikke under en stol at han har et knippe, tja, potente sangtekster i beholdninga.

– Fantastiske musikere han har med seg, sa en i publikum.

– Han gir av seg selv og er fantastisk på scenen. Jeg nøt virkelig konserten, sa Terje Scrøder Nilsen til Bladet Vesterålen.

Les mer i Bladet Vesterålen tirsdag 15. november.