annonse

Ung på Reginedagan

: Prosjektleder Eldrid Pedersen og festivalleder Tom Tobiassen er i rute med Reginedagan. (Foto: Hilde Jørgensen)

BØ: Bøs store festival er under oppseiling med en rekke arrangementer. I år er temaet ungdom.

Hilde Jørgensen

– Reginedagan fremelsker kultur, og det er viktig for framtida i Bø at vi setter søkelyset på barn og ungdom fordi det er de som både skal like og føre kulturen videre, sier prosjektleder Elrid Pedersen.

Nylig kom Reginedagans egen avis ut til alle i Vesterålen, der programmet for vel ei ukes arrangementer er godt beskrevet.

– Vi setter de unge i sentrum blant annet gjennom Ung kulturstrøm i Vesterålen, utviklet i samarbeid med Vesterålen regionråd, der målet er å skape nye arenaer der unge kan formidle kunst og kultur. På Reginedagan skjer det på ungdomshuset på Eidet. Det er også i Regine Normanns ånd, hun skrev for barn og unge i tillegg til at hun var lærer, sier festivalleder Tom Tobiassen.

Arena Eidet

På Eidet blir det mangeartet formidling gjennom de unges kunst, det blir utstilling, musikk, konsert, en hel kveld med musikkmønstring.

– Mange som har noe å bidra med er der, sier Pedersen.

Josephine Albrektsen og Ingéla Hjartøy Hagen, samt Wilde Langås viser sine ulike tegninger i utstillingen der også barnehagebarn og skoleelever bidrar. Anniken Gynnild-Johnsen synger, det blir også en kveld med musikkmønstring, og det blir boklansering med Anneli Helen Ulriksen, som også har røtter til Bø.

For de teaterinteresserte er det Fykomfei teaterverksted over flere dager, og som munner ut i en forestilling. I tillegg vises dokumentarfilmen om Utøya 22. juli.

– Det er gjennom Ung kulturstrøm vi har konsert og musikksatsingen, og åpningen foregår blant annet i regi av Bø ungdomsråd, sier Tobiassen.

I Regines ånd

Festivalledelsen er fornøyd med programmet, som de mener favner bredt. Her finner man de tradisjonelle arrangementene som Maritime daga i Hovden, markedsdaga ved museet, bokbad, denne gangen med Mikkel Bugge, lygarkveld med Atle Smedsund, midnattstur til Sinahula, konsert og quiz-aften på Haugsnes, og dagene avsluttes med blant annet eventyrsti for barn.

Nye poster er bokbadet der Åsa Elvik «bokbader» Svein Henriksen, skuespiller, dramatiker og samfunnsdebattant.

– Han har også konsert i Malnes kirke. Vi er veldig fornøyd med at vi har fått ham til Reginedagan, og han er i Regines ånd, da han taler for dem som har det vanskelig, sier Pedersen.

Det er også en litterær fagdag på Haugen der alle foreleserne er involvert i arbeidet med å formidle Regine Normanns forfatterskap.

Regine-boble

Det er i det hele tatt godt over ei uke med kulturtilbud hver dag, også med tilbud om organiserte turer og vandringer, marked og opplegg for hele familien.

– Det er artig med Reginedagan, man er nærmest i en egen boble da, sier Tobiassen.

I år er det 14-15 frivillige med, og Pedersen sier det godt kunne vært med flere, da det er en del arbeid med å få på plass programmet og organiseringen.

Men nå skal det meste være på plass, og de ønsker velkommen om ei uke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse