Beliggenhet: – Har alt å si for boliger i denne prisklassen, sier avdelingsleder og eiendomsmegler Peter M. Jensen. Foto: Lunde Images

Dette har en pris på 6,3 millioner: – Det har skjedd noe i markedet

BØ: – Det har skjedd noe i boligmarkedet i Bø, sier Peter Michael Jensen i Eiendomsmegler 1 på Sortland.

Boligen det er snakk om ligger med panoramautsikt over Ringstad resort – en arkitektonisk perle i fjæra på Ringstad i Bø.

Men adressen Nesveien 4 har ei prisantydning på 6.290.000 kroner.

– Det er beliggenhet og atter beliggenhet som er avgjørende for en bolig i denne prisklassen. Hadde boligen ligget bak haugen i stedet for oppå, ville prisen vært en helt annen, sier Jensen, som er avdelingsleder og eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1.

– Boligen har ei sinnssyk beliggenhet og det er i tillegg en veldig flott bolig. Vi ser jo også at boligmarkedet i Bø har vært vanvittig i år. Vår megler med ansvar for Bø har solgt helt hinsides mange boliger, og Bø er virkelig kommet på kartet når det kommer til eiendommer.

Les også
– Her er eiendomsmarkedet litt spesielt

Han tror ikke prisantydninga på over seks millioner kroner trenger å bety at boligen blir liggende lenge uten å bli solgt.

– Noen boliger i denne prisklassen tar det tid å selge. Andre blir solgt allerede dagen etter visning. Vi ser jo at boliger i Andøy, Sortland og Hadsel går for over seks og sju millioner kroner, sier Jensen.

For prisen får man en bolig med fem soverom, to stuer, to bad og altså ei lekker utsikt over Vesterålsfjorden og Langøysundet.

– Teknisk verdi på denne boligen er satt til 7,48 millioner kroner. En tilsvarende bolig i dag vil koste vesentlig mer å bygge, grunnet betydelig økte materialpriser, sier Oddgeir Gjertsen i Eiendomsmegler 1.

Utsikt: Boligen har flott utsikt over Vesterålsfjorden. Foto: Lunde Images

Det dyreste boligkjøpet i Bø kommune sto Benn Eidissen for da han kjøpte bolig i Kråkberget for åtte millioner kroner.

Les også
Har kjøpt tomt og hus til 8 millioner