Kjøkkensatsing: Hege Aspenes og Magnus Danielsen Foto: Tor Johannes Jensen

Hege tok jobben og flyttet til Hadsel

HADSEL: Over nyttår tar Hege Aspenes over kjøkkenavdelinga hos Byggtorget på Børøya. – Jeg flytter like godt fra Sortland til Hadsel med det samme, sier hun.

Hun har mange år bak seg i Flisekompaniet på Sortland, og før det hadde hun ti år i byggevareforretning.

– Nå skal jeg ta fram gamle kunster, forsikrer Hege, som har fagbrev både i butikkfag, salg av trelast og byggevarer, og som servitør.

Blir hadselværing

Hun begynner i jobben over nyttår, og da blir hun hadselværing på fulltid.

– Jeg har kjøpt hus på Gjerstad og gleder meg til både jobben og det nye huset. Men det er lenge siden jeg begynte med noe jeg ikke har gjort før, sier hun.

Skuffer og skap

Og kjøkkenavdelinga har hun tro på:

– Den har god bredde og er spennende. Du ser ikke alt på en gang her. Du må åpne noen skuffer og skap for å få med deg alt. Mersalget er viktig, og da må vi kunne vise fram noe ekstra. Det kan gjerne være noe som koster litt også, for folk bruker gjerne penger på hus i dag, sier Hege Aspenes.

Design

– Folk er opptatt av design på kjøkkenet – farger, eikefinér og detaljer. Det skal være akkurat deres, og ikke sånn som andre har. Kundene vil være med på prosessen og si fra hvordan de vil ha det, forklarer Magnus Danielsen.

Han har hatt ansvaret for kjøkkenavdeling ei tid, men nå går han tilbake til jobben som butikksjef for bygg.

– Og mens de sier hva de vil ha, tilføyer vi litt som vi veit at de trenger, legger Hege Aspenes til.

Hun skal også selge garderober, bad og vaskeromsinnredninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vaskerom er blitt viktig, og mange er blitt veldig opptatt av at det skal se bra ut der også. Vaskerommet er gjerne ute ved gangen, og ofte står døra åpen. Så da vil man ha det litt fint der også, sier hun.

Konkurranse

– Går du mot strømmen når du flytter fra jobb i handelssenteret Sortland til Hadsel?

– Det er fint å være med og bidra til at Stokmarknes kan få økte tilbud og kanskje bli enda mer urbant. Jeg ser jo at mange er opptatt av å handle lokalt. Og så er det viktig at det finnes gode konkurrenter, for da skjerper man seg, svarer Hege Aspenes.

– Konkurranse handler om å være først på ballen og framme i skoen. Her er det kort vei fra tanke til handling, og det er viktig, tilføyer hun.

Oppgangs-tro

– Vi er glade for at Hege begynner her. Hun har bred erfaring og tilfører oss ny kompetanse i et stadig tøffere marked. Jeg ser lyst på framtida her, med alt som skjer både i Hadsel og regionen. Kanskje ikke alle er enige, men vi ser oppgangstider, sier daglig leder Lars Rask.