110-sentralen i Nordland melder tirsdag kveld like etter klokka 21 at det brant i et bygg på Melbu. Bygget var tribuneanlegget ved Havfisk Stadion.

Rundt klokka 21 var det full fyr i tribuna, fikk Bladet Vesterålen opplyst fra folk på stedet.

Brannvesenet kom raskt til stedet, og startet i første omgang med skadebegrensing. Klubbhuset som ligger like ved skal ikke være antent.

– Brannvesenet jobber nå med å slå ned flammene. Det var litt spredning til gressmatta, og det har de fått slått ned. Det er også fare for spredning til tribunebygget, og brannvesenet jobber fortsatt med dette, sa Terje Øverdal, overbrannmester ved 110-sentralen i Nordland, i løpet av aksjonen.

Han sa da at det ikke var kommet meldinger om personskader eller personer i fare. Både brannmannskaper fra Melbu og Stokmarknes jobbet på stedet.

Rundt klokka 21.30 hadde brannmannskapene fått slokket flammene, men det var fortsatt mye glør.

Overtent da meldinga kom

Innsatsleder Stig Hansen i politiet sier bygget allerede var overtent da meldinga om brann kom inn.

– Da brannmannskapene kom fram til stedet brant det i gressmatta, og innsatsen ble i første omgang satt inn på å slokke brannen i kunstgresset, samt å sikre omkringliggende bygg.

Hansen sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

– Politiet kommer til å starte etterforskning, og dersom noen har sett noe tar vi imot tips, sier han.

– Bare trist

Frank Arne Karlsen i Melbo IL hadde ganske nylig fått melding om brannen da Bladet Vesterålen snakket med han.

– Det er vanskelig å finne ord, annet enn at dette er utrolig trist. Jeg veit ikke hvor mange dugnadstimer som ligger tilknyttet dette anlegget, men mange er det, og mange føler et eierskap til anlegget, sier Karlsen.

Han har selv ikke vært oppe på stedet, men forstår det slik at det er blitt en del skader på kunstgresset som følge av varmestråling fra brannen.

– Jeg håper bare følgeskadene av brannen ikke er så voldsomt omfattende. Heldigvis er ikke klubbhuset skadet, og brannmannskapene fikk ganske raskt kjølt ned kunstgresset, så det er å håpe at man i størst mulig grad har klart å begrense brannen, sier Karlsen.

– Nå håper jeg at man klarer å finne brannårsaken, og at det ikke er snakk om hærverk, sier Karlsen.