– Vi ønsker å hjelpe. Allerede har vi sendt den gamle tankvogna vår nedover til Ukraina, men det er behov for mer utstyr og kjøretøy der nede, sier Rune Stigen Kvannli.

Han og flere andre brannkonstabler i Sortland brann og redning er medlemmer i Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte. Det er en humanitær organisasjon med mål om å effektivt overlevere norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell, herunder kjøretøy, til det krigsrammede Ukraina.

– Et stort behov

Brannbil fra Sortland framme i Ukraina

– Kjøretøy og utstyr som doneres blir kjørt nedover til Polen, hvor det derfra blir kjørt videre inn i Ukraina. Vi er flere som ønsker å bidra til dette arbeidet, forteller Kvannli.

I oktober kunne Fagbladet fortelle at da oljeraffineriet i Kryvyi Rih i Dnipro distrikt ble truffet av et missil, var tankvogna fra Sortland brann og redning deltakende i arbeidet med å slokke brannen som fulgte.

– Det er stort behov for kjøretøy der nede. Selvsagt trenger de brannbiler og ambulanser, men det er også behov for andre kjøretøy, som lastebiler og varebiler, sier Kvannli.

Trenger donasjoner

Han sier organisasjonen har en del kjøretøy, men trenger flere. Neste kolonne til Polen går i midten av desember, og den er allerede ferdig planlagt.

– Men det skal kjøres en ny i månedskiftet januar/februar, og det hadde vært flott om vi fra Sortland kunne få til å sende noe nedover da, sier Kvannli.

For å kunne bidra er organisasjonen avhengig av donasjoner.

– Om noen sitter på et kjørbart kjøretøy, eller ønsker å bidra med pengegaver eller annet nødvendig utstyr, er det bare å ta kontakt, sier Kvannli.