"Lillegutten min skulle få bøker i posten fra bokklubben sin, når æ kom hjem for å hente denne i postkassa så va den revve opp og innholdet va borte.. Noen som forhåpentligvis har sett noe?" skrev Vilde Marlén Gundersen på Facebook-sida Sortlending tirsdag.

Ingen hadde sett noen stikke av med bøkene, men flere i det samme området i Vestmarka kommenterte på innlegget til Vilde Marlén at de også har opplevd å bli frastjålet pakker fra postkassen sin. Mest sannsynlig hadde det foregått sist helg:

"Har også blitt frastjelt en pakke te 3.000 kroner i Heiveien i helga. En mann i Bakkeveien fant eska mi opprevet og tom i sin postkasse.", skriver Karoline Steiro.

Henlagt av politiet

De tok kontakt med politiet, som ga råd om å anmelde.

– Jeg anmeldte tyveriet onsdag, og i dag torsdag fikk jeg beskjed om at saken er henlagt på grunn av manglende bevis, sier Vilde Marlén Gundersen til Bladet Vesterålen. Hun sier hun har forståelse for at politiet ikke kunne gjøre noe mer i dette tilfellet.

Barnebøkene som forsvant fra postkassen hennes har titlene "Sov godt, lille kanin" og "Ut på tur, lille kanin".

– Ja, vi skulle gjerne hatt dem tilbake. Vi fikk stoppet fakturaen, heldigvis, men det kommer jo flere bøker fra bokklubben.

– Heldig denne gangen

Gundersen har liten forståelse for at noen stikker av gårde med ting folk har fått i postkassen sin.

– Det er veldig uheldig at sånt skjer, rett og slett respektløst. Man kan ikke stole på at ting får ligge i fred lenger. Jeg blir nok å slutte med å bestille pakker hjem etter dette. Jeg får heller ordne det slik at de blir sendt til post i butikk.

– Det sies at det kan være lurt å sette lås på postkassen. Men det som skjer da, er at pakkene henges utenpå, og da blir de bare enda lettere å stjele.

Gundersen har også inntrykk av at tyveriraidet må ha foregått i løpet av sist helg. For tirsdag denne uka kom det en ny pakke i postkassen hennes; en jakke med langt høyere verdi enn de to barnebøkene. Den lå der som bestilt.

– Vi var heldig denne gangen. Det kunne jo har forsvunnet større verdier.