– Selv om vi ikke er det mest underholdende laget på banen, holdt det allikavel helt inn, forteller lærer Mats Reiertsen til Bladet Vesterålen.

Turneringen elever fra idrettslinja på Sortland Videregående skole deltok i, fant sted i Bodø denne uka, og samlet over 40 lag fra hele fylket. Sortland stilte med ett gutte og ett jentelag i turneringen.

Jentene røyk ut i kvartfinalen, etter å ha tapt mot NTG, som tilslutt vant jenteklassen. Guttene gikk helt til topps.

– Vi har en strategi i guttelaget der vi ligger tett og lavt, også satser vi alt på kontringer. Totalt sett så lyktes vi nok med det, siden vi tross alt vant hele turneringen, men det var ikke alle på tribunen som var like fornøyd med underholdningen fra vår side, sier Reiertsen.

Kvartfinalen gikk guttene fra Sortland VGS seirende ut av etter å ha slått Bodin. Både semifinale og finalen måtte avgjøres på straffespark.

Vil du selv se hvordan det gikk? Her kan du se opptak av fylkesmesterskapets første del på Direktesport – og her er andre del. Du har tilgang om du er abonnent på Bladet Vesterålen!

Imponert

– Det blir vel ikke helt rett i å si at mange på tribunen ønsket at vi skulle vinne. Motstanderen vår i finalen, Polarsirkelen hadde nok flere tilhengere enn oss, og vi fikk litt buing i mot i det straffesparkkonkurransen startet, sier Reiertsen.

Han er imponert over at spillerne klarte å holde hode kaldt under to straffesparkkonkurranser.

– Å gå igjennom to slike straffekonkurranser er tøft. Spesielt når man ikke har andre enn vårt eget jentelag som heiet på oss. Men det skal de ha. De stod imot, og leverte varene, sier læreren.

Reisertsen forteller at det er første gang et guttelag fra Sortland videregående går helt til topps i denne turneringen, som han mener har blitt arrangert i snart 30 år. Jentene derimot har vunnet flere ganger.

– Jeg er ikke helt sikker. Men jeg mener de stakk av med seieren tre år på rad i fra 2006 til 2008.