Hver av de fem nominerte, vil bli presentert med hvert sitt intervju i nærmeste framtid. Men allerede nå kan du stemme på Årets navn på nettsiden til Bladet Vesterålen.

Disse fem er nominert til prisen:

Gode forslag

Selv om vi ikke har hatt lang tid på oss, kom det inn mange gode forslag til personer som burde få bli med i kåringen om å bli Årets navn.

Det var med andre ord ingen enkel jobb å skulle sette seg ned for å velge ut hvem som skulle få bli med videre. Det betyr at svært mange personer som med rette hadde fortjent å bli Årets navn, dessverre ikke nådde opp i denne runden.

Vi valgte å ikke ha for smale kriterier for hvem som kunne bli foreslått, annet enn at personen er en som har markert seg i året som gikk.

«Årets navn er en som fortjener heder og ære. Personen kan være en som alltid stiller opp for andre, som jobber og står i på dugnad etter dugnad, eller som strekker seg ekstra langt for at nærmiljøet skal være godt å leve i.

En god kandidat kan også være en som har skapt noe, startet for seg selv, skapt arbeidsplasser eller på andre måter tatt sjanser. Årets navn kan også være noen som inspirerer, som har stått i stormen eller våget å ta upopulære avgjørelser. Det kan være en som har vært gjennom en vanskelig situasjon, overvunnet hindringer og på den måten vært et forbilde for andre.

Eller det kan være en person som har utvist stort mot, som har reddet noen, tatt risiko og satt egne behov til side for å hjelpe andre»

Avstemming

Bladet Vesterålen fikk derfor inn mange forslag til mennesker som godt kunne passe inn i denne beskrivelsen.

Men vi kommer til å fortsette å kåre Årets navn. Så hvis du er blant dem som har kommet med forslag, og din kandidat ikke er blant de fem nominerte, så ikke fortvil. Det er lov å foreslå den samme personen igjen neste år. Da trenger vi nemlig også gode forslag fra våre lesere.

Avstemmingen vil ligge på våre nettsider. Det er ikke nødvendig å være abonnent for å kunne stemme, men du må ha en AiD-bruker. Årsaken til dette er at det bare skal være mulig å avgi en stemme.

Det er mulig å stemme helt fram til 20 desember og en vinner blir kåret ved juletider.

Årets navn blir tildelt 10.000 kroner, som vinneren får gi bort til et valgfritt veldedig formål, pluss et års abonnement på Bladet Vesterålen.