Etter å ha slått FK Lofoten på overbevisende vis på bortebane sist helg, var Sortland ILs unge a-lag klar for å møte Harstad IL i Blåbyhallen lørdag.

Dette skulle neste hinder på veien i cupen, og kampen ble vist direkte på Direktesport.

Klikk her for å se kampen i opptak.

Under kan du se hva sortlendingene sa i forkant:

– Vi møter et veldig godt lag. Det ha vi sett i oppkjøringa og i treningskampene i vinter. De malte sund Melbo sist helg. Og Melbo er også et godt lag, selv om de manglet et par spillere i den kampen, sier Sortland-trener Tore Arne Jakobsen til Bladet Vesterålen.

– Cup er cup

– Harstad framstår som et stødig lag med kvalitet i alle ledd, men vi har hjemmebane og gleder oss veldig til lørdagens kamp. Og så er det jo noe som heter «cup er cup», minner han om.

Jakobsen forteller at laget har jobbet godt denne uka, med forberedelsene til møtet med Harstad IL. Litt småsykdom har det vært i spillergruppa, men de fleste har ristet det av seg.

– Vi håper masse folk kommer i hallen og støtter oss. Det har vært godt oppmøte på G16-cupkampene, og det virker som folk er sugen på å se lokalfotball. Det er jo artig, sier treneren, som drømmer om storbesøk i Blåbyhallen i neste runde, dersom laget hans kommer så langt.

Drømmen om Glimt

– Vi må gjennom to kvalikrunder for å komme til første offisielle NM-runde. Vinner vi mot Harstad, ønsker vi oss Bodø-Glimt i Blåbyhallen – en skikkelig publikumsmagnet på heimebane, sier han.

– Men vi håper på en liten folkefest allerede lørdag, for vi vet at det kommer mange for å se på, både fra Vesterålen og Harstad. Og vi skal gjøre alt vi kan, sier Jakobsen.