Det melder Bergens Tidende.

Årsaken til saksforbudet er at Enoksens nyopprettede selskap skal drive med saker som var under hans ansvarsområde som forsvarsminister, skriver avisa.

Enoksen kan dermed ikke ta på seg oppdrag eller involvere seg i saker knyttet til investeringsprosjekter eller anskaffelser der Forsvarsdepartementet eller underliggende virksomheter er part eller på annen måte direkte involvert.

68-åringen gikk av som forsvarsminister i Støre-regjeringa i april i år.

I september fortalte Bladet Vesterålen at andværingen har registrert Enoksen Consult AS i Brønnøysundregistrene.

Selskapets formål ble oppgitt å være «konsulentvirksomhet, rådgivning, samfunnskontakt, styrearbeid og annet som naturlig faller sammen med dette» – og helt konkret «rådgivning til selskaper som ønsker å etablere virksomhet i Norge og da særlig i Andøy innen romvirksomhet»

Enoksen, som var direktør for Andøya Space i 14 år, før han ble forsvarsminister, uttalte tidligere i høst at han har fått flere forespørsler fra selskaper om å bistå dem innenfor romindustrien.

– Jeg har valgt å vente nærmere seks måneder før jeg etablerte selskapet for å unngå spekulasjoner om etterlønn og mulige konflikter i forhold til mine oppgaver som statsråd. Jeg forventer vel ikke å få karantene, selv om romindustrien også har interesser mot Forsvaret, så har jeg ikke hatt befatning med noen saker som er relatert til dette, sa han til Dagens Næringsliv i september.

Ifølge Bergens Tidende er Enoksen ikke ilagt karantene.

– Saksforbudet gjelder til april 2023, skriver avisa.