Lederen av TIL-skolen, Truls Jenssen, dirigerer unge Stokmarknes-spillere rolig og myndig, før han sender dem ut i treningskamp og formaner dem til ikke å stå og se på medspillerne, men være i bevegelse på jakt etter rom og muligheter.

Tidligere Stokmarknes-spiller

Med seg i Hadsel flerbrukshall har han arrangementsleder Ingar Angell Nicolaysen i Tromsø IL, tidligere Stokmarknes-spiller og daglig leder i Sortland IL. Vesterålingen flyter med på en medgangsbølge i TIL og har fått høre laget ikke har tapt én eneste heimekamp siden han begynte i jobben i sommer.

– Det tar jo heilt av, ler han.

Men onsdag var de altså på Stokmarknes for å ha ei ettermiddags- og kvelds-økt med gutter 12-laget, noen yngre hospitanter, og alle interesserte trenere.

– Vi besøker 15 klubber i regi av SNN-akademiet i høst og skal blant annet til Sortland også. Her på Stokmarknes har vi fått en fantastisk mottagelse, forteller Truls Jenssen til Bladet Vesterålen.

Motivere

– Forhåpentlig etterlater vi oss enda mer motiverte spillere, sier han. I løpet av dagen brukte de to timer på kunstgresset med de unge spillerne, og to timer med trenerforum.

– Dette har vært veldig bra, synes Erik Johansen på G12-laget, halvveis inn i treningsøkta.

– Jeg liker måten de trener oss på. Vi har hatt ballkontroll-øvelser, og ikke så mye slitsom jogging som på ei vanlig trening, smiler han. Og kanskje legger TIL-toppene merke til noen talenter fra Stokmarknes? Det vil vise seg.

Spanderte middag

Leder i fotballgruppa, Vibeke Martinsen, spanderte middag i hallen på alle trenerne som meldte seg, så de kunne komme rett fra jobb og bruke ettermiddagen med fotball-akademiet.

– Det blir nok motiverte spillere og trenere av dette, mener hun. Motivert er hun selv også, etter det hun synes har vært en fantastisk start på fotballhøsten:

– Vi har hatt kickoff med masse jenter, oppstart for førsteklassingene, og for første gang startet trening for femåringer også. Dessuten vant jo a-laget solid på tirsdag, stråler hun.

– Som en familie

Stokmarknes IL har satset tungt på å bygge identitet og klubbfølelse blant fotballspillerne. Det synes på trening, der alle stiller i røde Stokmarknes-trøyer, i stedet for et broket utvalg av Manchester-, Barcelona- og Liverpool-trøyer.

– Her er vi alle like, så ingen slipper å føle seg utenfor om de ikke kan kjøpe dyre trøyer fra favorittklubben. Og det fungerer: Ungene bruker trøyene på skolen også, og de blir helt som en familie, sier hun fornøyd.