Per torsdag ettermiddag jobber politiet fortsatt med saken der fire menn er siktet for seksuelt overgrep.

– Etterforskningen i saken pågår for fullt, og med så mange tiltalte er det en stor og krevende jobb. På grunn av sakens karakter og antall tiltalte, får etterforskningsledelsen på Sortland bistand av etterforskningsressurser fra flere lokasjoner i Nordland politidistrikt, skriver politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen i en pressemelding klokken 15.05 torsdag.

– Saken vil ta tid å etterforske, selv om det er satt mye ressurser på saken.

Fengslingssaker

Torsdag formiddag og tidlig ettermiddag var de fire siktede i saken i hver sin fengslingssak i retten, der politiet begjærte dem varetektsfengslet i fire uker. Grunnen politiet oppgir er faren for bevisforspillelse.

– De siktede i saken motsetter seg varetektsfengsling. Politiet venter på kjennelsene fra fengslingsmøtene, skriver politiet.

Rune Nielsen representerer en av de siktede. Han forteller at han argumenterte i retten for at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og begjærer seg løslatt. Retten har signalisert at kjennelse kommer i løpet av kvelden, skriver Nielsen til Bladet Vesterålen.

Har advart mot rykter

Politiet har fra før av advart mot ryktespredning på sosiale medier:

– Politiet er kjent med at det verserer mange rykter og bilder på sosiale medier om hva som har skjedd og hvem som har vært involvert. Slike rykter kan være skadende for de som blir omtalt, og politiet ber om at man unngår å spre rykter og bilder, skrev politiet onsdag.

I dag kan de få fire ukers varetekt: Minst to nekter straffskyld for voldtekt