Merk: Konkurransen er nå over. Du kan se opptaket over. Under ser du programmet slik det var mandag.

Program

07.00: Dørene på Stavanger konserthus åpner.

07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2023 – begynner.

10.00: Dømming av første tema

11.00: Dømming av andre tema

11.40: Konkurransen «Årets unge kokk» avsluttes.

12.30: Bedømming av Årets ganefryd – her konkurrerer alle kandidater i både Årets kokk og Årets unge kokk om samme tittel: Årets ganefryd

14.00: Konkurransen «Årets kokk 2023» begynner.

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

19.00: Presentasjon av tallerkenretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

19.45: Presentasjon av fatretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

20.35: Årets kokk er ferdig.

Ca 21.30: Seremoni og premiereutdeling

Årets unge kokk: 2023

Team Mymint

Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen.

Arbeidssted: Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.

Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk

Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo

Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund.

Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.

Kan bli kåret til årets unge kokk - igjen!

Overraskelsen fikk Mymint til å ta til tårene: – Dette gir meg mulighet til å følge drømmenMymint (23) og landslaget kan ta medalje i VM

Team Sundset

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen.

Arbeidssted: Kokk, To Rom og Kjøkken.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim.

Arbeidssted: Lærling, Fagn.

Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim.

Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.

Team PHS

Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes.

Arbeidssted: Kokk, Tango.

Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland.

Arbeidssted: Lærling, Tango.

Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres.

Arbeidssted: Sous-chef, Centropa.

Team Hornslien

Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo.

Arbeidssted: Kokk, Hotel Bristol.Commis: Hanna Korvald, 19 år.

Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige

Dommerne Årets Unge kokk:

Geir Skeie, Andrea Svendsen, Jo Bøe Klakegg, Ola Solfridson Klepp, Hanne Rutgerson, Régis Marcon.

Dommere Årets ganefryd:

Heidi Helgesdotter Rognså, Karl Erik Pallesen, Annechen Bahr Bugge, Even S. Sørum, Håvard André Østebø og Kristian Bretten Vangen.

Så enkelt kan du lage fiskemiddag på 15 minutter

Kandidatene i Årets kokk 2023 er:

Team Vartdal

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 28 år, fra Oslo.

Arbeidssted: Matfaglig konsulent og kreativ utvikler Thon Hotels.

Commis: Johanna Magdeli Pettersson Utvær, 23 år, fra Barmen i Sogn og Fjordane.

Arbeidssted: Kokk hos Hot Shop.

Coach: Tim Alexander Ekblad, 31 år, fra Götaland.

Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef R.E.N.

Group.Team Aron

Kandidat: Aron Espeland, 27 år, fra Bryne.

Arbeidssted: Sous-chef Brasserie France.

Commis: Trym Karlsen, 21 år, fra Sørumsand.

Arbeidssted: Kulinarisk Akademi.

Coach: Tonje Torvanger, 29 år, fra Sogndal.

Arbeidssted: Sous-chef på Statholdergaarden

Team Solbakk

Kandidat: Håkon Solbakk, 31, fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag.

Arbeidssted: Head chef på Speilsalen.

Commis: Melina Wang Brekke, 25 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Kokk, Punk Royal, Stockholm.

Coach: Live Krangnes Edvardsen, 25 år fra Surnadal på Nordmøre.

Arbeidssted: Kjøkkensjef på Credo i Trondheim.

Team Werkland

Kandidat: Håvard Werkland, 29 år, fra Kyrksæterøra i Heim kommune.

Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim.

Commis: Leon Haarberg Nilsen, 22 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Matfaglig konsulent for Thon Hotels.

Coach: Lisbeth Wollum Størvold, 42 år fra Oppdal/Sunndalen.

Arbeidssted: Kjøkkensjef hos Søstrene Karlsen i Trondheim.

Team Kvendseth

Kandidat: Runa Ailin Kvendseth, 26 år, fra Ekeberg i Oslo.

Arbeidsted: Sous-chef ved restaurant Söl i Stavanger.

Commis: Tonje Svee fra Trondheim, 22 år, fra Trondheim.

Arbeidssted: Kokk Credo i Trondheim.

Coach: Tony Allene, 25 år fra Arendal.

Arbeidssted: Kjøkkensjef Frantzén gruppen.

Dommerne Årets Kokk:

Gjestedommere: Kari Innerå, Heidi Bjerkan og Régis Marcon

Dommere fra Akademiet: Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Christopher W. Davidsen, Christian André Pettersen og Filip August Bendi.