Merk: Konkurransen er nå over. Du kan se opptaket over. Under ser du programmet slik det var mandag.
Program
07.00: Dørene på Stavanger konserthus åpner.
07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2023 – begynner.
10.00: Dømming av første tema
11.00: Dømming av andre tema
11.40: Konkurransen «Årets unge kokk» avsluttes.
12.30: Bedømming av Årets ganefryd – her konkurrerer alle kandidater i både Årets kokk og Årets unge kokk om samme tittel: Årets ganefryd
14.00: Konkurransen «Årets kokk 2023» begynner.
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.
19.00: Presentasjon av tallerkenretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.
19.45: Presentasjon av fatretten. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.
20.35: Årets kokk er ferdig.
Ca 21.30: Seremoni og premiereutdeling
Årets unge kokk: 2023
Team Mymint
Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen.
Arbeidssted: Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.
Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk
Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo
Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund.
Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.
Kan bli kåret til årets unge kokk - igjen!
Overraskelsen fikk Mymint til å ta til tårene: – Dette gir meg mulighet til å følge drømmenMymint (23) og landslaget kan ta medalje i VM
Team Sundset
Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen.
Arbeidssted: Kokk, To Rom og Kjøkken.
Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim.
Arbeidssted: Lærling, Fagn.
Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim.
Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.
Team PHS
Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes.
Arbeidssted: Kokk, Tango.
Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland.
Arbeidssted: Lærling, Tango.
Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres.
Arbeidssted: Sous-chef, Centropa.
Team Hornslien
Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo.
Arbeidssted: Kokk, Hotel Bristol.Commis: Hanna Korvald, 19 år.
Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige
Dommerne Årets Unge kokk:
Geir Skeie, Andrea Svendsen, Jo Bøe Klakegg, Ola Solfridson Klepp, Hanne Rutgerson, Régis Marcon.
Dommere Årets ganefryd:
Heidi Helgesdotter Rognså, Karl Erik Pallesen, Annechen Bahr Bugge, Even S. Sørum, Håvard André Østebø og Kristian Bretten Vangen.
Så enkelt kan du lage fiskemiddag på 15 minutter
Kandidatene i Årets kokk 2023 er:
Team Vartdal
Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 28 år, fra Oslo.
Arbeidssted: Matfaglig konsulent og kreativ utvikler Thon Hotels.
Commis: Johanna Magdeli Pettersson Utvær, 23 år, fra Barmen i Sogn og Fjordane.
Arbeidssted: Kokk hos Hot Shop.
Coach: Tim Alexander Ekblad, 31 år, fra Götaland.
Arbeidssted: Konsernkjøkkensjef R.E.N.
Group.Team Aron
Kandidat: Aron Espeland, 27 år, fra Bryne.
Arbeidssted: Sous-chef Brasserie France.
Commis: Trym Karlsen, 21 år, fra Sørumsand.
Arbeidssted: Kulinarisk Akademi.
Coach: Tonje Torvanger, 29 år, fra Sogndal.
Arbeidssted: Sous-chef på Statholdergaarden
Team Solbakk
Kandidat: Håkon Solbakk, 31, fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag.
Arbeidssted: Head chef på Speilsalen.
Commis: Melina Wang Brekke, 25 år, fra Trondheim.
Arbeidssted: Kokk, Punk Royal, Stockholm.
Coach: Live Krangnes Edvardsen, 25 år fra Surnadal på Nordmøre.
Arbeidssted: Kjøkkensjef på Credo i Trondheim.
Team Werkland
Kandidat: Håvard Werkland, 29 år, fra Kyrksæterøra i Heim kommune.
Arbeidssted: Assisterende kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim.
Commis: Leon Haarberg Nilsen, 22 år, fra Trondheim.
Arbeidssted: Matfaglig konsulent for Thon Hotels.
Coach: Lisbeth Wollum Størvold, 42 år fra Oppdal/Sunndalen.
Arbeidssted: Kjøkkensjef hos Søstrene Karlsen i Trondheim.
Team Kvendseth
Kandidat: Runa Ailin Kvendseth, 26 år, fra Ekeberg i Oslo.
Arbeidsted: Sous-chef ved restaurant Söl i Stavanger.
Commis: Tonje Svee fra Trondheim, 22 år, fra Trondheim.
Arbeidssted: Kokk Credo i Trondheim.
Coach: Tony Allene, 25 år fra Arendal.
Arbeidssted: Kjøkkensjef Frantzén gruppen.
Dommerne Årets Kokk:
Gjestedommere: Kari Innerå, Heidi Bjerkan og Régis Marcon
Dommere fra Akademiet: Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Christopher W. Davidsen, Christian André Pettersen og Filip August Bendi.