7. februar sendte vi, arbeidstakerorganisasjonene på Andøya flystasjon, e-post til Forsvarsdepartementet. Der inviterte vi deg som forsvarsminister og statssekretæren din til Andøya.

Vi begrunnet ønsket om besøk fra dere med at vi ønsker informasjon om hva som vil skje med Andøya flystasjon etter sommeren 2024. I tillegg vil vi gi dere informasjon om utfordringene flystasjonen har, som våre medlemmer kjenner på.

I dag er det 17. februar. Vi har ennå ikke mottatt svar, eller tilbakemelding om at dere har fått invitasjonen.

Når man sender en e-post, dukker den vanligvis opp i mottakers innboks like etter. I mitt hode bør en slik offentlig henvendelse, til et departement, utløse en form for tilbakemelding om at henvendelsen er mottatt. Og noen signaler om når man kan forvente svar. Men vi har ikke hørt et pip.

Er det ingen hjemme i Forsvarsdepartementet? Eller er det slik at henvendelser fra arbeidstakerorganisasjonene på Andøya flystasjon ikke er så viktig å svare på? Dere kan i alle fall ikke skylde på lang postgang fra Andøya til Oslo.

Denne uken, 15. februar, gikk arbeidstakerorganisasjonene ut i lokal og regional presse med at vi hadde invitert dere på besøk, samt med begrunnelsen for henvendelsen. Avisene sendte flere spørsmål til dere etterpå, og de fikk relativt fort svar på noen av spørsmålene de hadde stilt. Så det viser seg at dere tydeligvis er hjemme, og svarer på henvendelser hurtig fra de dere ønsker.

Det er her jeg blir oppgitt av deg og ditt departement, statsråd Gram. Jeg forventer at arbeidstakerorganisasjonene får et eget svar på henvendelsen vår, en av de nærmeste dagene.

Hvis ikke, er signalet som sendes at du som statsråd, og regjeringen du representerer, ikke bryr dere om utfordringene personellet og lokal arbeidsgiver står i.

Et tips kan jo være å sjekke «søppelboksen», hvis dere ikke finner e-posten.

Personellet er lei av festtaler. Nå forventer og krever vi mer informasjon om veien videre.

Jeg håper du og ditt departement forstår alvoret. Har dere råd til å la være?

Les også

Når kommer avklaringa?