«Broken foot – but not broken heart».

Slik starter den den lokale Høyre-toppen innlegget hun postet på Facebook fredag kveld.

Det gikk nemlig galt på glatta tidligere på dagen.

– Det er såpeglatt på veier og fortau – og i dag sklei jeg på isen og falt stygt. Jeg klarte ikke å reise meg opp igjen, skriver Ellingsen.

– Min «medgåer» Ann-Rita fikk stoppet en bil som passerte. Sammen forbarmet de seg over meg, og kjørte meg til legekontoret. Jeg var ikke særlig høy i hatten på venterommet, gråtende som et lite barn på grunn av sterke smerter, skriver hun.

– Jeg fikk heldigvis rask hjelp, og en utrolig vennlig og god lege bestilte ambulanse med en gang. Ambulansepersonellet er engler, det er jeg helt sikker på. Jeg er så utrolig takknemlig for jobben de gjør. Tusen takk til Yngve og Tonje på jobb i dag, for omtenksomhet, humør, sterke smertestillende, og ei hand å holde i, skriver Ellingsen.

Hun forteller videre at det ble konstatert brudd i foten da hun kom fram til sykehuset på Stokmarknes.

– Og kanskje mer. Men det kan først vurderes når hevelsen i foten er gått ned. Så nå har jeg ei uke med oppgaven å holde en gipset fot høyt. Jeg skal tilbake på vårt viktige lokalsykehus på Stokmarknes i neste uke, skriver Ellingsen.

Hun er klar på at hendelsen – om mulig – har gjort henne enda mer opptatt av legekontoret, ambulansen og lokalsykehuset.

– Takk til ALLE som hjelper noen som trenger det, enten det er skade, eller sykdom. Takk til ALLE dere som er på jobb for helse – i kommunene, mellom kommunene (legevakta), ambulansen og på sykehusnivået, skriver Ellingsen.

Hun avslutter:

– Selv på en grå, glatt og regntung fredag i januar, med brukket fot, så kunne jeg ikke tenke meg å bo et annet sted enn i vakreste Vesterålen.

For ordens skyld: Grete Ellingsen er kjent med at Bladet Vesterålen omtaler saken.

– Vær forsiktig ute – det tok nøyaktig brøkdelen av et sekund, så lå jeg der, sier hun.